Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Koopgids voor whiteboards

Whiteboards worden al decennia gebruikt als communicatiemiddel in de meest uiteenlopende omgevingen: als visueel hulpmiddel op scholen en universiteiten, tijdens vergaderingen of presentaties in vergaderruimtes van bedrijven of als organisatorische tool in thuiskantoren. Om u te helpen bij het kiezen van een passend whiteboard, heeft Viking een kleine gids samengesteld.
Denk aan de volgende zaken bij het uitzoeken van het juiste whiteboard:

Toepassingsgebieden

Viking lifestyle image

Vergaderruimtes, leslokalen en kantoren

Een whiteboard is een opmerkelijk veelzijdig hulpmiddel, met verschillende functies voor diverse omgevingen. Heeft u een lege muur in uw vergaderruimte, leslokaal of kantoor, dan biedt een whiteboard, glasbord of wandrailsysteem uitkomst. De borden zijn ideaal voor het bijhouden van ideeën en opmerkingen tijdens vergaderingen, het versterken van presentaties of het ondersteunen van brainstormsessies met collega's door een podium te bieden voor ideeën. Daarnaast fungeren whiteboards als een effectief hulpmiddel voor het opstellen van planningen, het uitwerken van actieplannen en het implementeren van projectmethodologieën zoals scrum. U kunt uw whiteboardoppervlak zelf naar wens indelen met magnetische tape.

Whiteboards ›     Railsystemen ›     Glasborden ›

Viking lifestyle image

Ideaal voor kantoortuinen

Een goed alternatief voor een gewoon whiteboard is een mobiel whiteboard, ook wel een kantelbaar of verrijdbaar whiteboard genoemd. Hiervoor heeft u geen vrije wandruimte nodig en het bord staat op wieltjes, wat het nog handiger maakt. U kunt dit type bord overal in de ruimte neerzetten en gebruiken, in plaats van gebonden te zijn aan één plek. Een ander voordeel is het dubbelzijdige magnetische oppervlak dat 360 graden kan kantelen.

Mobiele whiteboards ›

Viking lifestyle image

Voor brainstormsessies, workshops en andere vergaderingen

Whiteboardfolie is ideaal voor brainstormsessies en de perfecte oplossing voor workshops. De zelfklevende whiteboardfolie knipt u naar eigen wens op maat en blijft plakken op platte, horizontale oppervlakken, zoals bureaus en tafels, maar ook op verticale oppervlakken waar geen traditioneel whiteboard kan worden bevestigd. Elektrostatische whiteboardfolie kan eenvoudig op elke vlakke ondergrond worden aangebracht (beton, glas, behang, metaal enz.) zonder dat er lijm nodig is, en is direct klaar voor gebruik.

Whiteboardfolie ›

Viking lifestyle image

Voor kleine kantoorruimtes of thuiskantoren

In omgevingen waar de beschikbare werkruimte enigszins beperkt is, kunnen kleinere glas- en combinatieborden de oplossing zijn. Het voordeel van combinatieborden is het tweevoudige oppervlak: de ene helft bestaat uit een glad whiteboardoppervlak waarop geschreven kan worden en de andere helft is een prikbord van kurk of vilt waarop belangrijke informatie met punaises kan worden opgehangen. Een andere in het oog springende optie is het magnetische glasbord, dat in elk modern kantoor past met zijn elegante, frameloze design. Het magnetische schrijfoppervlak biedt tevens plaats voor het bevestigen van notities, visitekaartjes en foto's op kantoor of in uw thuiswerkplek.

Glasborden ›      Prikborden ›

Viking lifestyle image

Digitale oplossingen - smartboards

Naarmate de digitalisering voortschrijdt, hebben interactieve whiteboards en smartboards hun plaats veroverd op de markt en toveren ze het traditionele whiteboard om in een groot touchscreen. Of ze nu aan de muur hangen in vergaderruimtes, leslokalen of congreszalen: interactieve whiteboards zijn dé oplossing voor het uitwerken, optekenen en delen van nieuwe, verfrissende ideeën tijdens vergaderingen of workshops. De borden ondersteunen ook vergaderen vanaf verschillende locaties doordat collega's gewoon vanuit thuis verbinding kunnen maken via hun pc, tablet of smartphone. Aan het slot van de vergadering kan de notulist de notities eenvoudig opslaan, via e-mail verzenden, of afdrukken.

Bordeigenschappen

Bij het kiezen van het juiste whiteboard bepaalt u allereerst hoe vaak het whiteboard gebruikt wordt - een whiteboard dat slechts af en toe wordt benut, heeft niet dezelfde eigenschappen nodig als een bord dat dagelijks in gebruik is. Dit heeft namelijk te maken met de afwerking van whiteboardoppervlak.

Viking lifestyle image

Whiteboards met kunststofcoating

Whiteboards met kunststofcoating
Het bordoppervlak heeft een coating van melaminehars, die tot op zekere hoogte krasvast en drukbestendig is. Houd er rekening mee dat het bordoppervlak kwetsbaarder is dan andere afwerkingen door het geleidelijk afslijten van de melaminelaag. Tevens kan na verloop van tijd een fantoomeffect optreden, wat inhoudt dat teksten niet volledig uitgewist kunnen worden of dat vlekken achterblijven. Bedenk ook dat whiteboards met een melaminecoating niet magnetisch zijn. Het betreft een goedkope oplossing, wat het een goede keuze maakt voor incidenteel gebruik. Gebruikt u het bord regelmatig, dan raden wij aan op zijn minst een variant met een gelakt stalen oppervlak te kiezen.

 • Bijzonder voordelig
 • Lichte constructie
 • Geschikt voor incidenteel gebruik
Viking lifestyle image

Whiteboards van gelakt staal

Het gelakt stalen oppervlak heeft een speciale coating en behoort tot de eerstvolgende hogere klasse. Het bordoppervlak is glad en glanzend, zodat de kleuren van de whiteboard-markers goed naar voren komen en aantekeningen gemakkelijk uitgewist kunnen worden. Daarnaast heeft het een magnetisch oppervlak, zodat notities eenvoudig met magneten kunnen worden bevestigd. Whiteboards van gelakt staal zijn geschikt voor langdurig, regelmatig gebruik.

 • Goede kwaliteit voor een goede prijs
 • Magnetisch oppervlak
 • Geschikt voor langdurig, regelmatig gebruik
Viking lifestyle image

Geëmailleerde whiteboards

Whiteboards met een geëmailleerd oppervlak behoren tot de hoogste klasse. Het email wordt bij ongeveer 800 graden celsius aan het oppervlak gehecht, waardoor een keramische metaalverbinding ontstaat. Het oppervlak is bijzonder resistent ten opzichte van andere varianten en vrijwel geheel stoot-, slag- en krasbestendig. Daarnaast is het oppervlak glad, mat, magnetisch en zuurbestendig. Geëmailleerde whiteboards zijn bijzonder geschikt voor langdurig, intensief gebruik.

 • Hoogste kwaliteit whiteboard-oppervlak
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor langdurig, intensief gebruik
Viking lifestyle image

Magnetische glasborden

Glasborden worden gemaakt van gehard veiligheidsglas en hebben een glanzend, magnetisch oppervlak dat bovendien een uitmuntende uitwisbaarheid van schrift en vlekken biedt. Op het glazen oppervlak schrijft u het best met krijt- of speciale glasbordmarkers. De aantekeningen of schetsen wist u daarna weer eenvoudig uit met een vochtige of droge doek. Voor het ophangen van notities op het bord raden wij uitsluitend neodymiummagneten aan die extra krachtig hechten. Glasborden zijn geschikt voor langdurig, intensief gebruik.

 • Blikvanger in elke ruimte
 • Magnetisch en resistent oppervlak
 • Bijzonder eenvoudige reiniging
 • Geschikt voor langdurig, intensief gebruik
Viking lifestyle image

Interactieve whiteboards

Een interactief whiteboard is een digitaal bord dat is aangesloten op een computer. De specifieke functies van het bord zijn afhankelijk van de gebruikte technologie. Met een speciale pen of met de touchscreenfunctie maakt u notities of schetsen op het bordoppervlak. Na de vergadering of brainstorm verwijdert u de notities in een oogwenk met de wisfunctie. Het interactieve bord is de duurste keuze, maar biedt wel talloze voordelen in de huidige digitale wereld. Het glazen oppervlak maakt interactieve whiteboards geschikt voor langdurig, intensief gebruik.

 • Maakt flexibel werken mogelijk
 • Kan worden gebruikt voor videoconferenties
 • Opgeslagen afbeeldingen kunnen op elk moment worden opgeroepen.
 • Geschikt voor langdurig, intensief gebruik

Afmetingen & reiniging

Viking lifestyle image

Kies het juiste formaat whiteboard

Welk formaat whiteboard het best bij u past hangt vooral af van de toepassing en de beschikbare ruimte. Wilt u een whiteboard gebruiken voor vergaderingen of brainstormsessies, dan is een groter bord het meest geschikt, terwijl voor individuele denkprocessen een kleiner board al voldoende kan zijn. Let er vooral op dat u goed bij alle delen van het bordoppervlak kunt.

 • Kleinere whiteboards worden hoofdzakelijk gebruikt als geheugensteun; voor het opschrijven van taken of afspraken. De afmetingen variëren van ongeveer 40 x 30 cm tot 90 x 60 cm.
 • Middelgrote borden zijn bijzonder populair en worden vaak gebruikt in vergaderruimtes. Hun afmetingen variëren van 120 x 90 cm tot 180 x 120 cm.
 • Grotere whiteboards of uitklapbare borden worden vooral gebruikt in scholen, universiteiten en grote bedrijven. De afmetingen variëren van ongeveer 180 x 120 cm tot 240 x 120 cm.

Tips voor het schoonmaken van whiteboards op kantoor of thuis

Om te zorgen dat uw whiteboard lang meegaat, mag u alleen whiteboard-markers gebruiken om op het bord te schrijven of te tekenen. Whiteboard-markers bevatten een speciale schrijfvloeistof die snel opdroogt op het oppervlak en een uitwisbare laag vormt. Dit maakt het makkelijker om het oppervlak schoon te maken. Met een droge doek of een speciale bordwisser kunt u de notities weer verwijderen. Daarnaast raden we aan om het bordoppervlak regelmatig te reinigen om fantoomvlekken, inktvlekken of een doffe grijze waas te voorkomen. Hiervoor bevelen we aan om een speciale whiteboardreiniger te gebruiken. Whiteboardreinigers bevatten speciale bestanddelen die vuil en inktresten oplossen, maar het oppervlak van uw whiteboard niet aantasten.

Categorieën

Whiteboard-markers & accessoirehouders
Whiteboardreiniging

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.