Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Papierversnipperaar Koopgids

hb_buyg-shredders_H.jpg

Identiteitsfraude is een risico voor ons allemaal, voor zowel individuen als bedrijven – simpelweg omdat er dagelijks zoveel informatie door onze handen gaat. Daarnaast heeft de nieuwe AVG-wetgeving consequenties voor de manier waarop organisaties gegevens moeten opslaan en verwerken. De AVG verplicht organisaties meer verantwoordelijkheid te nemen in het versnipperen van documenten.

cat1-usage_buyg-shredders_HGVBD.png

Privé

Onze persoonlijke versnipperaars zijn ideaal voor individuele gebruikers die op kantoor of thuis omgaan met vertrouwelijke informatie. De maximale gebruikstijd is 10 minuten en ze zijn berekend op licht/matig gebruik.

Bekijk het assortiment
cat2-usage_buyg-shredders_HGVBD.png

Klein kantoor/kantoor aan huis

Onze versnipperaars voor kleine kantoren of kantoren aan huis zijn ideaal voor 1-5 gebruikers die omgaan met vertrouwelijke informatie. De maximale gebruikstijd is 10 minuten en ze zijn berekend op matig/intensief gebruik.

Bekijk het assortiment
cat3-usage_buyg-shredders_HGVBD.png

Afdeling binnen een bedrijf

Bedrijfsmatige versnipperaars zijn ideaal voor grote kantoren met meerdere gebruikers. Ze kunnen non-stop versnipperen en zijn berekend op intensief gebruik.

Bekijk het assortiment

Welk beveiligingsniveau hebt u nodig?

Strip cut: Basisvorm van versnipperen voor enigszins vertrouwelijke documenten. Ze bieden een minimale veiligheid. Een strip cut-model wordt vaak geclassificeerd als DIN P-1 en DIN P-2. Een A4-vel wordt in ca. 36 stroken gesneden van ca. 5,8 mm breed.
Bekijk het assortiment ›
Cross cut: Veiligere vernietiging van strikt vertrouwelijke documenten. Overweeg een DIN P-3 of DIN P-4-cross-cut-apparaat dat een A4-vel in 300-400 snippers snijdt. Kies voor een cross cut-model wanneer u thuis of op kantoor vertrouwelijke documenten moet versnipperen.
Bekijk het assortiment ›
Micro cut: Eersteklas veiligheid voor strikt vertrouwelijke documenten en meer gemoedsrust. Micro cut-apparaten, ook wel DIN P-5 genoemd, snijden een A4-vel in meer dan 2000 snippers. Daarmee is het origineel vrijwel onmogelijk te herstellen. Kies voor een cross cut-model wanneer u thuis of op kantoor strikt vertrouwelijke documenten moet versnipperen, zoals bankafschriften of personeelsdossiers.
Bekijk het assortiment ›

Welk type versnipperaar sluit het best aan bij uw behoeften?

cat1-options_buyg-shredders_HGVBD.png

Handmatige invoer

Dit is het meest gebruikelijke type. De gebruiker voert de documenten handmatig in. Zo'n model is aan te raden als u zelf elk vel wilt invoeren, als gevoelige informatie onmiddellijk moet worden vernietigd of voor grootschalige eenmalige opdrachten, zoals het versnipperen van archieven op kantoor.

Bekijk het assortiment
cat2-options_buyg-shredders_HGVBD.png

Automatische invoer

U kunt meerdere documenten in de lade plaatsen en doorgaan met uw andere werk. Het versnipperen gaat automatisch. Zo'n model is aan te raden wanneer regelmatig grote hoeveelheden papier in één sessie worden vernietigd; als informatie niet zo gevoelig is dat documenten onmiddellijk moeten worden vernietigd; of als het onhandig of improductief is om tijd te besteden aan de vernietiging.

Bekijk het assortiment

Waarop moet u verder letten bij het maken van een keuze?

Naast allerlei opties qua prestaties en veiligheid zijn er ook veel functies om thuis of op het werk effectiever te versnipperen. Bedenk waar de versnipperaar komt te staan en wie hem gaat gebruiken. Misschien vloeien daar extra vereisten uit voort.

  • Hoeveel hebt u te versnipperen? - Houd bij de keuze van het model rekening met hoeveel tijd u denk te besteden aan het versnipperen en hoeveel papier u doorgaans versnippert. Hoe langer de gebruikstijd, hoe meer papier u kunt versnipperen voordat het apparaat moet afkoelen.
  • Papierstoringen - Dit is de grootste irritatie bij het gebruik van versnipperaars. Kies een versnipperaar die papierstoringen voorkomt met anti-jamtechnologie.
  • Veiligheidsvoorzieningen - Bij gebruik in uw woning kan een versnipperaar gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Kies een thuismodel met veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidsvergrendeling of SafeSense, als dit aan de orde is.
  • Ander materiaal versnipperen - Naast de papierversnipperaar kiezen consumenten ook vaak voor een creditcardversnipperaar. Er zijn modellen die naast papier ook geschikt zijn voor het versnipperen van nietjes, paperclips, creditcards, cd's, dvd's en ongewenste post.
  • Geluidsarm versnipperen - Luidruchtige versnipperaars waren in het verleden een bron van ergernis. Zeker in gedeelde ruimten is een geluidsarme versnipperaar een groot voordeel.

De juiste versnipperaar kiezen

Welk model het beste bij u past, hangt af van verschillende factoren, zoals waar hij wordt gebruikt en hoe intensief. Een van de grootste fouten die kopers maken is dat ze een versnipperaar kopen die niet aansluit bij hun behoeften. Vaak kiezen ze een model dat niet robuust genoeg is. Ze kopen bijvoorbeeld een persoonlijk model, terwijl ze voor grotere klussen een kantoormodel nodig hebben. Of ze hebben misschien zelfs een model voor zware taken nodig, als ze op een groot kantoor werken. Voor grotere veiligheid is een micro cut de beste keuze, en ook een creditcardversnipperaar als er ander materiaal dan papier moet worden versnipperd. Veiligheid voor kinderen en huisdieren is ook een aspect om op te letten als u een thuismodel aanschaft.

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.