Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Papierversnipperaars koopgids

Waarom u een papierversnipperaar nodig heeft?

Iedereen heeft wel eens persoonlijke of vertrouwelijke documenten die op een discrete manier moeten worden vernietigd. Papierversnipperaars zijn bedoeld om gevoelige informatie moeilijker leesbaar te maken door de documenten in kleine stukjes of dunne reepjes te snijden die bijna onmogelijk te lezen en weer in elkaar te zetten zijn. Heeft u nog vragen over waar u aan moet denken voordat u er een aanschaft? U kunt nu de juiste keuze maken dankzij onze handige gids!

Voordat u een papierversnipperaar aanschaft

Het is goed om uw behoeften in kaart te brengen voor u beslist welke versnipperaar het best bij u past. We hebben enkele belangrijke aspecten op een rijtje gezet, die u helpen om tot een beslissing te komen. Een fout die vaak wordt gemaakt is dat de aangeschafte papierversnipperaar niet aansluit bij de behoeften en niet robuust genoeg is. Zo kan het gebeuren dat een papierversnipperaar voor privégebruik wordt aangeschaft, terwijl eigenlijk een kantoormachine nodig is die geschikt is voor grotere klussen. Voor meer veiligheid is een micro cut-versnipperaar de beste keuze, omdat deze een hoger veiligheidsniveau biedt en daarmee extra gemoedsrust. U kunt ook een papierversnipperaar kopen met een creditcard-functie, als u meer dan alleen papier wilt versnipperen. Als u een papierversnipperaar koopt voor thuisgebruik, hou dan ook rekening met veiligheidskenmerken, zoals voor veilig gebruik rond kinderen en huisdieren.

  • Geruisloos versnipperen - Als luidruchtige papierversnipperaars een doorn in het oor waren of als u in een gedeelde ruimte werkt, kan een papierversnipperaar met een stille modus handig zijn.

• Hoeveel wilt u versnipperen? - Bij het uitzoeken van een papierversnipperaar houdt u rekening met een combinatie van de tijd die u besteedt aan versnipperen en de hoeveelheid papier die u gewoonlijk vernietigt. Hoe langer de doorlooptijd, hoe meer papier u kunt versnipperen voordat het apparaat weer moet afkoelen. Vergeet ook niet de capaciteit van de papierversnipperaar.

• Papierstoringen - Dit is de grootste frustratie onder gebruikers van papierversnipperaars. Kies voor een papierversnipperaar met anti-jam-technologie om papierstoringen te voorkomen.

• Veiligheidskenmerken - Een papierversnipperaar die thuis wordt gebruikt is een potentieel gevaar voor kinderen en huisdieren. Kies een versnipperaar voor thuisgebruik met veiligheidsfuncties zoals een veiligheidsslot of SafeSense, als dit een punt van zorg is voor uw thuiskantoor.

• Versnipper meer dan alleen papier - Na een papierversnipperaar is een creditcardversnipperaar een van de meest voorkomende keuzes onder consumenten. Er zijn versnipperaars die naast papier ook nietjes, paperclips, creditcards, cd's, dvd's en ongewenste post kunnen versnipperen.

AVG

Viking lifestyle image

Wat is AVG ?

We lopen allemaal het gevaar van identiteitsfraude doordat we dagelijks met grote hoeveelheden informatie omgaan, zowel als individuen als organisaties.

De nieuwe AVG-verordening heeft ook gevolgen voor de manier waarop bedrijven gegevens beheren, opslaan en verwerken.

Organisaties moeten onder de AVG-regelgeving meer verantwoordelijkheid nemen voor het veilig en snel verwijderen van privédocumenten.

Daarom is het nu tijd om een hoogwaardige papierversnipperaar aan te schaffen. Het was nog nooit zo makkelijk om privédocumenten en -mappen te versnipperen!

Veiligheidsniveau

Het veiligheidsniveau van een papierversnipperaar wordt bepaald door de grootte van de snippers. Variërend van P1 tot P7: hoe hoger het getal, hoe kleiner de snipper en hoe veiliger uw informatie. Door te bepalen welk veiligheidsniveau bij u past, beperkt u de keuzemogelijkheden.

Viking lifestyle image

Hoe veilig?

Stroken: Dit biedt een basisbeveiliging voor documenten die weinig vertrouwelijkheid vereisen met een minimaal veiligheidsniveau. Een strokensnijmachine, vaak ingedeeld in DIN P-1 en DIN P-2, snijdt elk A4-vel in ongeveer 36 stroken, uitgaande van een snijbreedte van 5,8 mm.

Cross cut: Dit zorgt voor een verhoogde beveiliging van zeer vertrouwelijke documenten. Overweeg een P-3 of P-4 cross cut-machine die elk A4-vel in ongeveer 300 tot 400 deeltjes versnippert. Kies voor een cross cut-versnipperaar als u vertrouwelijke documenten thuis of op kantoor moet vernietigen.

Micro cut: Dit biedt superieure beveiliging voor zeer vertrouwelijke documenten en nog meer piece of mind. Een micro cut-papierversnipperaar, ook wel P-5, P-6 of P-7 genoemd, versnippert elk A4-vel in meer dan 2000 deeltjes, waardoor het vrijwel onmogelijk is het opnieuw bi elkaar te puzzelen. Kies een micro cut-versnipperaar als u zeer vertrouwelijke documenten moet versnipperen, zoals bankafschriften of personeelsgegevens.

Winkelen op beveiligingsniveau

Aantal gebruikers & capaciteit

Het is ook belangrijk om goed na te denken wáár u de papierversnipperaar gaat gebruiken, en hoeveel mensen er gebruik van gaan maken. De verwerkingscapaciteit van de papierversnipperaar is een andere belangrijke factor om te overwegen. Als u meerdere vellen tegelijk wilt verwerken of snel een grote klus moet klaren, zijn de hoeveelheid vellen en de versnippertijd van de versnipperaar van vitaal belang om te weten. Hoe langer de looptijd, hoe meer papier u kunt versnipperen voordat het apparaat weer moet afkoelen.

Papierversnipperaars voor thuisgebruik

Onze papierversnipperaars voor thuisgebruik zijn ideaal voor individuele gebruikers die op kantoor of thuis vertrouwelijke informatie verwerken. Ze kunnen 10 minuten achtereen worden gebruikt en zijn ontworpen voor licht tot middelzwaar gebruik.

Papierversnipperaars voor kleine kantoren

Onze papierversnipperaars voor kleine kantoren zijn geschikt voor 1-5 gebruikers die vertrouwelijke informatie verwerken, hebben een looptijd tot 45 minuten en zijn ontworpen voor middelzwaar/zwaar gebruik.

Papierversnipperaars voor grote kantoren

Onze papierversnipperaars voor zwaar gebruik zijn ideaal voor grote kantoren met meerdere gebruikers, kunnen non-stop versnipperen en zijn ontworpen voor zwaar gebruik.

Accessoires voor shredders

We hebben een assortiment shredderzakken om uw vernietigde documenten gemakkelijk op te halen. We hebben ook shredderolie en olievellen om uw shredder te helpen onderhouden.

Automatisch / handmatig

Handmatige papierversnipperaars komen het meest voor. Bij deze apparaten blijft de gebruiker naast de machine staan en stopt handmatig de te vernietigen documenten in de machine. Wij adviseren een handmatige papierversnipperaar als u graag versnippert wanneer het u uitkomt, als gevoelige informatie onmiddellijk moet worden vernietigd, of voor grootschalige eenmalige taken zoals de vernietiging van een archief op kantoor. Een automatische papierversnipperaar is juist weer geschikt als met regelmaat grote hoeveelheden papier in één keer worden verwerkt, de informatie niet zo gevoelig is dat onmiddellijke vernietiging vereist is, of als de tijd die aan het vernietigen van papier wordt besteed ongelegen komt en niet productief is.

Andere artikelen om te versnipperen

Soms is het niet alleen papier dat we op een veilige manier willen vernietigen, maar ook andere voorwerpen. Een van de meest populaire functies voor consumenten, na een papierversnipperaar, is een creditcard-vernietiger. Naast papierversnipperaars, zijn er ook vernietigers die nietjes, paperclips, creditcards, cd's en dvd's kunnen versnipperen.

Viking lifestyle image

Onderhoud van de papierversnipperaar

Regelmatig oliën is essentieel voor het op peil houden van de topprestaties van uw versnipperaar. Het onderhoud voor een goed geoliede versnipperaar kost slechts enkele seconden en het voorkomt dat de messen na verloop van tijd vast komen te zitten. Gewoonlijk is het tijd om de papierversnipperaar te oliën wanneer u merkt dat hij moeite heeft met versnipperen of snel vastloopt. Als u de papierversnipperaar zelden gebruikt, kan het nodig zijn hem om de twee maanden te oliën voor een optimale werking. Gebruikt u uw papierversnipperaar regelmatig, dan is het belangrijk om uw papierversnipperaar telkens te oliën als u de afvalbak leegmaakt.

Accessoires voor papierversnipperaars

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.