Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Eigen merk Inkt & Toner Shop

Vikings Inkt en toners zijn de juiste keuze voor uw bedrijf!

Bij Viking zijn wij ervan overtuigd dat u flink kunt besparen door uw inkt- en tonercartridges bij Viking te kopen. Wij hebben alle merken inkt en toner die u kent en vertrouwt, en bieden supersnelle levering direct aan uw deur. Zowel voor de inkt- en tonercartridges van ons eigen merk als die van andere merken, streven wij naar de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs

Waarom Compatibele Cartridges?

De juiste keuze voor uw printer
 • 2-jarige productgarantie
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Directe vervanging voor het originele product
De juiste keuze voor uw portemonnee
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Goedkoper dan gelijkwaardige orginele cartridges
 • Gevuld met dezelfde hoeveelheid inkt of toner als de cartridges met de oorspronkelijke capaciteit
De juiste keuze voor de planeet
 • Geen afvalbeleid
 • Ca. 1,36 kilo minder plastic en metaal
 • Alle lege inkjet- of tonercartridges die ter recycling worden aangeboden, worden gereviseerd of afgevoerd volgens ons beleid om geen afval te produceren.

Bestsellers

Compatibele Inktcartridges

Compatibele Tonercartridges

Zoek je cartridge

Veel gestelde vragen

 • Wat is een compatibele cartridge?

  Compatibele of gereviseerde cartridges zijn gerecyclede lege cartridges van original equipment manufacturers (OEM's). Het proces verschilt afhankelijk van wie de compatibele cartridges maakt en welke materialen er worden gebruikt. Onze cartridges worden geproduceerd aan de hand van strenge kwaliteitscontroles en met uitgebreid geteste onderdelen. We streven ernaar consequente prestaties te garanderen, net als bij OEM-cartridges.

 • Wat moet ik doen als mijn cartridge niet correct afdrukt?

  In het onwaarschijnlijke geval dat uw cartridge niet naar uw tevredenheid afdrukt, zit er mogelijk een verstopping in de spuitmondjes die wordt veroorzaakt door opgedroogde inktdeeltjes of een luchtbel. Dit probleem kan snel worden opgelost door de volgende eenvoudige handmatige reinigingsprocedure uit te voeren:

  1. Neem een wattenstaafje en maak het vochtig met wat warm water. Wrijf het vervolgens voorzichtig over de printkoppen aan de onderkant van de cartridge.
  2. Dep de printerkop op een schoon absorberend vel keukenpapier totdat de inkt begint door te lekken. Op het keukenpapier zou u het volgende moeten zien:
   KLEURENCARTRIDGE - 3 aparte ovale of ronde vormen in de kleuren cyaan, magenta en geel
   ZWARTE CARTRIDGE - een volledig zwarte ovale vorm
  3. Neem een schoon, droog vel keukenpapier en veeg voorzichtig over de koperen contactpunten aan de achterzijde van de cartridge en de contactpunten in de cartridgehouder.
  4. Installeer de cartridge in de printer.
  5. Voer een reinigingscyclus uit op uw printer.
 • Wat moet ik doen als er een foutmelding op mijn scherm verschijnt?

  In het geval dat uw printer de nieuwe cartridge niet herkent, kan er een pop-up-venster verschijnen op uw pc of gaan er mogelijk één of meerdere lampjes knipperen op uw printer:

  Waarschijnlijk verstoort iets de informatieoverdracht van de printer naar de cartridge. U kunt een eenvoudige resetprocedure uitvoeren om dit probleem op te lossen:

  1. Neem een schoon, droog vel keukenpapier en veeg voorzichtig over de koperen contactpunten aan de achterzijde van de cartridge en de contactpunten in de cartridgehouder om ervoor te zorgen dat het signaal van de elektronische contactpunten niet wordt gehinderd.
  2. Installeer de cartridge in de printer.
  3. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht ongeveer 1 minuut tot het printergeheugen is gewist.
  4. Sluit de printer weer aan op het stopcontact.
  5. Voer een reinigingscyclus op uw printer uit voor een correcte uitlijning en optimale afdrukkwaliteit.
 • Hoe worden ze gemaakt?

  De eerste stap is het demonteren en inspecteren van lege cartridges. Belangrijke onderdelen worden vervangen wanneer nodig. Zo heeft slijtage van het OPC (Organic Photo Conductor) effect op de uiteindelijke printkwaliteit en gebruiken we dus altijd nieuwe drums in onze cartridges.

  Na het vullen met tonerpoeder worden al onze cartridges getest en zorgvuldig verpakt. Onze verzegelde antistatische verpakking garandeert dat onze cartridges u in topconditie en gebruiksklaar bereiken.

  Ten slotte worden alle versleten onderdelen en verpakkingsmaterialen gerecycled.

 • Doet een compatibele cartridge onder voor een nieuwe?

  Er is geen verschil in kwaliteit of pagina-opbrengst. Onze cartridges gebruiken alleen topkwaliteit materialen en zijn onafhankelijk gekeurd volgens ISO 19752 en ISO 19798 standaarden voor paginaopbrengst-testen.

 • Wat als ik een probleem met de printkwaliteit ervaar?

  Mocht een cartridge niet aan uw verwachtingen voldoen, laat het ons dan weten. Neem contact op met onze klantenservice en stuur de cartridge terug in de originele doos met een afdrukvoorbeeld waarop het probleem te zien is. Wij bepalen vervolgens of u in aanmerking komt voor een vervanging. Wilt u meer weten? Bekijk onze productgarantie.

 • Heeft het gebruik van compatibele tonercartridges gevolgen voor de garantie van mijn printer?

  U hoeft zich geen zorgen te maken. Internationale wetgeving voorkomt dat fabrikanten onder hun garantieverplichtingen kunnen uitkomen wanneer consumenten niet-originele cartridges gebruiken.

  Daarbij vergoedt Viking reparatie kosten als het onverhoopt toch voorkomt dat een printer beschadigd raakt door het gebruik van één van onze cartridges. Op voorwaarde dat de beschadigde onderdelen samen met een technisch rapport naar ons worden teruggestuurd. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

 • Waarom kiezen hier niet meer mensen voor dan?

  Simpelweg niet genoeg mensen weten dat compatibele cartridges net zo goed kunnen presteren als het origineel. Het herfabriceren gebeurt inmiddels al zo’n 15 jaar en in die tijd is de techniek veel verbeterd. Nu er meer aandacht is voor het belang van verantwoord ondernemen, realiseren steeds meer gebruikers dat compatibele cartridges niet alleen bijdragen aan verantwoord ondernemerschap, maar ook goedkoper zijn.

 • Draag ik echt bij aan een beter milieu door te kiezen voor compatibel?

  Jazeker! Er worden jaarlijks ongeveer 100 miljoen tonercartridges geproduceerd. Iedere weggegooide cartridge voegt ongeveer anderhalve kilo onnodig afval toe aan onze vuilnisbergen*. Het herfabriceren van deze cartridges tot compatibele cartridges bespaart naar schatting 4 miljoen kubieke meter aan afval. Viking is zich zeer bewust van het belang van verantwoord omgaan met onze planeet. Daarom zijn we trots op het feit dat we u producten kunnen aanbieden die hieraan bijdragen.

  *Recharger Magazine

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.