Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Stoelen koopgids

De keuze in bureaustoelen is enorm. Hierdoor kan het lastig zijn het juiste model te vinden op basis van uw behoeften en wensen. Omdat we een groot gedeelte van de dag zitten is het essentieel om een geschikte (bureau)stoel te vinden die aanpasbaar is op onze fysieke behoeften én ter voorkoming van rugklachten. Om deze redenen hebben we deze koopgids samengesteld. Op deze pagina vertellen we u over ons stoelen assortiment en vind u bruikbare tips om de juiste stoel te selecteren. Ontdek onze grote selectie merken én eigen merk stoelen in diverse soorten en uitvoeringen; van bezoekersstoelen tot bureaustoelen.

Welke stoelen passen het beste bij jou?

Bij Viking bieden we een verscheidenheid aan bureaustoelen die zijn afgestemd op de meest uiteenlopende behoeften en vereisten. Ontdek ons grote aanbod aan merken en eigen merk stoelen met een grote variatie aan designs en eigenschappen.

Bureaustoelen

Als u volledige werkdagen zit aan uw bureau is het belangrijk een comfortabele bureaustoel te hebben met een aantrekkelijk design. De bureaustoel moet u ergonomisch ondersteunen in een juiste en gezonde zithouding. Het is daarom belangrijk rekening te houden met de instelmogelijkheden van de stoel.

Ergonomische stoelen

Indien u langer dan 8 uur per dag zit heeft u meer nodig dan een normale bureaustoel. Ons assortiment ergonomische bureaustoelen is ontwikkeld voor werkdagen waarin u langer zit dan de aanbevolen zittijd. De stoelen zijn ontworpen met extra aandacht voor ergonomie. Maar wat deze stoelen werkelijk onderscheidt is het grote aantal instelmogelijkheden.

Directiestoelen

Bent u op zoek naar een leren bureaustoel? Viking heeft een uitgebreid aanbod aan voordelige directiestoelen.

Bekijk hier het volledige assortiment. Uiteraard is het erg belangrijk dat de directiestoel een goede zithouding ondersteunt. In de Viking online winkel kunt u de beste stoelen vinden voor uw kantoor.

Werkstoelen

Werkstoelen zijn met name geschikt voor mensen die vaak moeten wisselen tussen zitten en staan ​​of die veel moeten bewegen tijdens hun werk zoals in magazijnen, laboratoria, medische praktijken of productiefaciliteiten.

Hoeveel uur per dag zit u op een stoel?

Of u nu gewoon alleen even gaat zitten om een paar mailtjes te beantwoorden of iedere dag urenlang achter uw bureau doorbrengt, de hoeveelheid werk die u verricht is een belangrijke factor bij het uitzoeken van uw bureaustoel. Bij Viking vindt u een uitgebreid assortiment bureaustoelen dat beantwoordt aan verschillende behoeften qua dagelijks gebruik.

Tot 4 uur per dag
 • Biedt een basisniveau van comfort voor licht gebruik      
 • Een betaalbare optie
 • Beschikt over essentiële verstelfuncties, zoals de hoogteverstelling van de stoel
Tussen 4 à 6 uur per dag
 • Betere ergonomische ondersteuning voor middelmatig gebruik
 • Biedt extra verstelmogelijkheden, zoals het kantelen van de stoel
 • Optimaal voor uw thuiskantoor
Tot 8 uur per dag
 • Extreem goed verstelbaar, met in verschillende richtingen verstelbare arm- en hoofdsteunen      
 • Extra lendensteun    
 • Ergonomische bekleding zorgt voor comfort voor het hele lichaam

Passend bekledingsmateriaal

De zit- en rugleuning van de meeste stoelen zijn met een dichte schuimstof gevuld. Voor de stoelbekleding is er een grote keus aan materialen. Het type bekleding bepaalt in hoge mate het uiterlijk van de stoel, maar eigenlijk moet deze vooral bijdragen aan het comfort van de gebruiker.

Netstof

Netstof bekleding, ook wel mesh genoemd, is een bijzonder ademende en flexibele stof. Deze stof wordt vaak gebruikt voor het bespannen van rugleuningen van bureaustoelen en zorgt ervoor dat de lucht vrij rond het lichaam kan circuleren.

Stof

Het populairst voor bureaustoelen is waarschijnlijk de stoffen bekleding. Stof is bijzonder sterk en duurzaam en is in de meest uiteenlopende kleurvariaties verkrijgbaar. Anders dan leder is stof een warm en bovendien ademend materiaal.  

Leder

Een stoel met lederen bekleding is geliefd om zijn stijlvolle en exclusieve uitstraling. Leder is een natuurproduct met unieke eigenschappen. Het is een bijzonder sterk en duurzaam materiaal dat bovendien eenvoudig te reinigen is. Om vlekken te verwijderen hoeft u het leder alleen maar met een vochtige doek af te nemen.

Bij een kleiner budget zijn stoelen met een kunstlederen overtrek zeker een optie. Deze zijn even onderhoudsarm en in tegenstelling tot natuurlijk leder is het oppervlak niet onregelmatig, maar gelijkmatig en effen. 

Voorkom rug- en nekklachten: stel uw bureaustoel juist in

Iedereen heeft andere zitgewoonten en een andere lichaamsbouw. Daarom zou een goede bureaustoel diverse instellingsmogelijkheden moeten bieden, zodat deze perfect aan de lichaamsbouw van de gebruiker kan worden aangepast om rug- en nekklachten te voorkomen.

 • Zithoogte: de zithoogte moet zo zijn ingesteld datde voeten vlak en volledig de grond raken. Bovendien moeten bovenbeen enonderbeen bij het zitten een rechte hoek vormen.
 • Rugleuning: de rugleuning moet wat betreft vorm en afmetingen bij het postuur van de gebruiker passen en ten minste in de hoogte verstelbaar zijn. Het is bovendien belangrijk dat deze de lendenwervels in de onderrug ondersteunt. Al onze ergonomische bureaustoelen beschikken over een zogeheten lendensteun.
 • Zitdiepte en zitoppervlak: gebruik het volledige zitoppervlak van de stoel. Dit doet u door ver genoeg naar achteren in de stoel te gaan zitten, zodat uw rug tegen de rugleuning rust en er tussen zitoppervlak en knieholten nog ongeveer een handbreedte aan tussenruimte is.
 • Armleuningen: armleuningen moeten bijdragen aan de ontlasting van schouders en nek. Idealiter moet de hoogte van de armleuningen zodanig zijn ingesteld dat de buik – en niet de armleuningen – als eerste het bureau raakt. Het is dus wenselijk dat de armleuningen in de hoogte verstelbaar zijn.
 • Nek- en hoofdsteun: de nek- of hoofdsteun moet op nekhoogte ingesteld zijn en kan een ontlastend effect op de nek hebben. Daarom moet deze in ieder geval in de hoogte verstelbaar zijn. Een hoofdsteun is echter vanuit ergonomisch opzicht niet strikt noodzakelijk.
 • Wieltjes: deze moeten niet alleen robuust en van goede kwaliteit zijn voor dagelijks en intensief gebruik, maar ook geschikt zijn voor de ondergrond. Onze stoelen zijn standaard uitgerust met wieltjes voor zachte vloeren. Bij elke stoel kunnen echter extra wieltjes voor een harde vloer worden gekocht.

Kwaliteitseisen

Viking hecht veel waarde aan hoogwaardige en kwalitatief goede producten. Dit geldt ook voor onze bureaustoelen. Daarom hebben alle modellen van onze merken Niceday en Realspace intensieve tests ondergaan en moeten zij aan diverse Europese normen voldoen. Daarbij zijn meerdere factoren van belang, zoals de zitduur, de belastbaarheid en het rolvermogen. In dit overzicht ziet u aan welke normen de verschillende stoelen moeten voldoen voordat zij in ons assortiment mogen worden opgenomen:

 • Bureaustoelen: EN 1335-1, EN 1335-2, EN 1335-3 (incl. EN 1022)
 • Stoelen geschikt voor zware belasting: BS 5459-2
 • Stoelen voor zakelijk gebruik: EN 16139 (incl. EN 1728 en EN 1022)
 • Stoelen voor thuisgebruik: EN 12520 (incl. EN 1728 en EN 1022)
 • Stoelen voor buiten: EN 581-1, EN 581-2 (incl. EN 1728 en EN 1022)

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.