Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Stoelen Koopgids: Viking's beste bureaustoelen

hb_buyg-chairs_HGVBD.jpg

De keuze in bureaustoelen is enorm. Hierdoor kan het lastig zijn het juiste model te vinden op basis van uw behoeften en wensen. Omdat we een groot gedeelte van de dag zitten is het essentieel om een geschikte (bureau)stoel te vinden die aanpasbaar is op onze fysieke behoeften én ter voorkoming van rugklachten. Om deze redenen hebben we deze koopgids samengesteld. Op deze pagina vertellen we u over ons stoelen assortiment en vind u bruikbare tips om de juiste stoel te selecteren. Ontdek onze grote selectie merken én eigen merk stoelen in diverse soorten en uitvoeringen; van bezoekersstoelen tot bureaustoelen.

Voordat u een bureaustoel gaat kiezen, moet u voor uzelf de volgende vragen beantwoorden:

›  In welke omgeving gaat u de bureaustoel gebruiken?
›  Hoe lang zit u gemiddeld op de bureaustoel?
›  Welke instelmogelijkheden moet de bureaustoel hebben?
›  Welk type mechanisme moet de bureaustoel hebben?
›  Van welk materiaal moet de bekleding zijn?
›  Hoeveel mag de bureaustoel kosten?

Bureaustoel kiezen

Hoeveel uur per dag zit u op de stoel?

Lange dagen achter het bureau kunnen vermoeiend zijn. Voor extra productieviteit is zitcomfort zeer belangrijk. Afhankelijk van de aanbevolen zittijd zijn onze bureastoelen ontworpen voor optimaal comfort en een gezonde zithouding voor werknemers.

Wat wilt u voor de bureaustoel uitgeven?

Ons assortiment bureaustoelen varieert van modellen met zeer lage instapprijzen tot exclusievere modellen. Prijsbepalend zijn het materiaal, type, design én aantal instelmogelijkheden.

Categorieën

-€110
3075047 [3075047]{3075047}

Realspace Ergonomische bureaustoel met synchroonmechanisme Verstelbare zitting Karl Mesh Zwart

Slechts

€ 159,00 Stuk

€ 192,39 Incl. btw

6122727 [6122727]{6122727}

TOPSTAR Ergonomische stoel Open Point SY Deluxe Mesh, Stof Zwart

Slechts

€ 147,00 Stuk

€ 177,87 Incl. btw

-€57
6840153 [6840153]{6840153}

Niceday Basic Tilt Ergonomische Bureaustoel met Armleuningen en verstelbare Zitting Mosil Mesh Stof Zwart

Slechts

€ 89,99 Stuk

€ 108,89 Incl. btw

-€40
3256821 [3256821]{3256821}

TOPSTAR Ergonomische stoel Power Star Profi Stof Zwart

Slechts

€ 109,00 Stuk

€ 131,89 Incl. btw

Uitgelicht

Ergonomische stoel Toulouse

Ergonomische stoel Toulouse

Een van onze favoriete bureaustoelen om diverse redenen. Zo is de montage snel en gemakkelijk; de stoel is al voorgemonteerd. Het enige wat u hoeft te doen is de stoel in elkaar zetten via 2 klikken. U klikt de gasveer simpelweg in het onderstel en vervolgens klikt u het zitgedeelte op de veer. Verder heeft de stoel een lineair doch elegant design dat naadloos aansluit in de meeste kantooromgevingen. Door haar ontwerp past de Toulouse bureaustoel zowel in grote open ruimtes als in een klein kantoor. Als laatste heeft deze stoel uitstekende ergonomische functies waardoor de stoel aangepast kan worden op verschillende soorten lichamen en houdingen.

Bekijk nu
Bezoekersstoel Dogewood

Bezoekersstoel Dogewood

De Dogewood is onze favoriete bezoekersstoel. Door haar stijlvolle design en moderne looks sowieso een gemakkelijke keuze. De stoel is ontworpen voor lounges ruimtes en vergader- & receptie ruimtes maar past net zo makkelijk in uw eetkamer. Daarmee is Dogewood veelzijdig in haar eenvoud. Het zitvlak is van polyurethaan, waardoor de stoel comfortabel zit en tevens makkelijk is om schoon te maken.

Bekijk nu

Categorieën

Bureaustoelen

Bureaustoelen

Als u volledige werkdagen zit aan uw bureau is het belangrijk een comfortabele bureaustoel te hebben met een aantrekkelijk design. De bureaustoel moet u ergonomisch ondersteunen in een juiste en gezonde zithouding. Het is daarom belangrijk rekening te houden met de instelmogelijkheden van de stoel.

Bekijk alles
Ergonomische stoelen

Ergonomische stoelen

Indien u langer dan 8 uur per dag zit heeft u meer nodig dan een normale bureaustoel. Ons assortiment ergonomische bureaustoelen is ontwikkeld voor werkdagen waarin u langer zit dan de aanbevolen zittijd. De stoelen zijn ontworpen met extra aandacht voor ergonomie. Maar wat deze stoelen werkelijk onderscheidt is het grote aantal instelmogelijkheden.

Bekijk alles
Bezoekers- en conferentiestoelen

Bezoekers- en conferentiestoelen

Vergaderruimtes komen in alle vormen en maten. Van een klein kantoor tot grote conferentieruimtes. Stapelbare bezoekers- en conferentiestoelen zijn uitermate geschikt om uw vergaderruimtes flexibel te maken. Met ons assortiment bent u verzekerd van een goede eerste indruk voor uw bezoekers.

Bekijk alles
Directiestoelen

Directiestoelen

Als u volledige werkdagen zit aan uw bureau is het belangrijk een comfortabele bureaustoel te hebben met een aantrekkelijk design. De bureaustoel moet u ergonomisch ondersteunen in een juiste en gezonde zithouding. Het is daarom belangrijk rekening te houden met de instelmogelijkheden van de stoel.

Bekijk alles
Werkstoelen

Werkstoelen

Indien u langer dan 8 uur per dag zit heeft u meer nodig dan een normale bureaustoel. Ons assortiment ergonomische bureaustoelen is ontwikkeld voor werkdagen waarin u langer zit dan de aanbevolen zittijd. De stoelen zijn ontworpen met extra aandacht voor ergonomie. Maar wat deze stoelen werkelijk onderscheidt is het grote aantal instelmogelijkheden.

Bekijk alles
Kantinestoelen

Kantinestoelen

Op zoek naar kantinestoelen? Kijk niet verder. Viking heeft een ruim assortiment aan voordelige stapelbare stoelen.

Bekijk alles

Functies

Voorkom rug- en nekklachten: stel uw bureaustoel juist in

Iedereen heeft andere zitgewoonten en een andere lichaamsbouw. Daarom zou een goede bureaustoel diverse instellingsmogelijkheden moeten bieden, zodat deze perfect aan de lichaamsbouw van de gebruiker kan worden aangepast om rug- en nekklachten te voorkomen.

Zithoogte: de zithoogte moet zo zijn ingesteld dat de voeten vlak en volledig de grond raken. Bovendien moeten bovenbeen en onderbeen bij het zitten een rechte hoek vormen.
Rugleuning: de rugleuning moet wat betreft vorm en afmetingen bij het postuur van de gebruiker passen en ten minste in de hoogte verstelbaar zijn. Het is bovendien belangrijk dat deze de lendenwervels in de onderrug ondersteunt. Al onze ergonomische bureaustoelen beschikken over een zogeheten lendensteun.
Zitdiepte en zitoppervlak: gebruik het volledige zitoppervlak van de stoel. Dit doet u door ver genoeg naar achteren in de stoel te gaan zitten, zodat uw rug tegen de rugleuning rust en er tussen zitoppervlak en knieholten nog ongeveer een handbreedte aan tussenruimte is.
Armleuningen: armleuningen moeten bijdragen aan de ontlasting van schouders en nek. Idealiter moet de hoogte van de armleuningen zodanig zijn ingesteld dat de buik – en niet de armleuningen – als eerste het bureau raakt. Het is dus wenselijk dat de armleuningen in de hoogte verstelbaar zijn.
Nek- en hoofdsteun: de nek- of hoofdsteun moet op nekhoogte ingesteld zijn en kan een ontlastend effect op de nek hebben. Daarom moet deze in ieder geval in de hoogte verstelbaar zijn. Een hoofdsteun is echter vanuit ergonomisch opzicht niet strikt noodzakelijk.
Wieltjes: deze moeten niet alleen robuust en van goede kwaliteit zijn voor dagelijks en intensief gebruik, maar ook geschikt zijn voor de ondergrond. Onze stoelen zijn standaard uitgerust met wieltjes voor zachte vloeren. Bij elke stoel kunnen echter extra wieltjes voor een harde vloer worden gekocht.

Behalve de verschillende instelmogelijkheden speelt ook het stoelmechanisme een belangrijke rol bij de aanschaf van een bureaustoel.

Synchroonmechanisme: De meeste ergonomische bureaustoelen zijn met dit mechanisme uitgerust. Bij het synchroonmechanisme zijn zitoppervlak en rugleuning aan elkaar gekoppeld, maar wordt het zitoppervlak bij het naar achteren leunen wat minder gebogen dan de rugleuning; meestal in een verhouding van 2:1. Dat betekent dat wanneer de rugleuning bijvoorbeeld 10 graden naar achteren helt, het zitoppervlak doorgaans 5 graden naar beneden buigt. Door deze beweging wordt het lichaam gestrekt en de doorbloeding gestimuleerd. Uw rug en bovenbenen worden daarbij steeds goed ondersteund.
Permanent-contactmechanisme: Anders dan bij het synchroonmechanisme beweegt bij het permanent-contactmechanisme alleen de rugleuning mee als u naar achteren leunt. Het zitoppervlak blijft in horizontale positie. Bij bepaalde bureaustoelen kan de veerkracht van de rugleuning gedeeltelijk worden ingesteld.
Kantelmechanisme: De rugleuning en het zitoppervlak zijn in een vaste hoek aan elkaar gekoppeld, zodat het zitoppervlak bij het naar achteren leunen steeds meebuigt.
Kniekantelmechanisme: Ook hier zijn rugleuning en zitoppervlak in een vaste hoek aan elkaar gekoppeld. De hellingshoek ligt hierbij echter dichter bij de kniegewrichten.
3D-zitoppervlak: Dit mechanisme biedt uitgebreide ondersteuning voor dynamisch zitten. Het Body Balance Tec System is een driedimensionale technologie die de wervelkolom ontlast en rugpijn voorkomt. Met de 3D-zitting blijft de gebruiker altijd in beweging, omdat de zitting met de gebruiker meebeweegt en zo voor een actievere zithouding zorgt.

Onze stoelen merken voor elk budget

Passend bekledingsmateriaal

De zit- en rugleuning van de meeste stoelen zijn met een dichte schuimstof gevuld. Voor de stoelbekleding is er een grote keus aan materialen. Het type bekleding bepaalt in hoge mate het uiterlijk van de stoel, maar eigenlijk moet deze vooral bijdragen aan het comfort van de gebruiker.

Stof
Het populairst voor bureaustoelen is waarschijnlijk de stoffen bekleding. Stof is bijzonder sterk en duurzaam en is in de meest uiteenlopende kleurvariaties verkrijgbaar. Anders dan leder is stof een warm en bovendien ademend materiaal.

Netstof
Netstof bekleding, ook wel mesh genoemd, is een bijzonder ademende en flexibele stof. Deze stof wordt vaak gebruikt voor het bespannen van rugleuningen van bureaustoelen en zorgt ervoor dat de lucht vrij rond het lichaam kan circuleren.

Leder en kunstleder
Een stoel met lederen bekleding is geliefd om zijn stijlvolle en exclusieve uitstraling. Leder is een natuurproduct met unieke eigenschappen. Het is een bijzonder sterk en duurzaam materiaal dat bovendien eenvoudig te reinigen is. Om vlekken te verwijderen hoeft u het leder alleen maar met een vochtige doek af te nemen.
Bij een kleiner budget zijn stoelen met een kunstlederen overtrek zeker een optie. Deze zijn even onderhoudsarm en in tegenstelling tot natuurlijk leder is het oppervlak niet onregelmatig, maar gelijkmatig en effen.

Kwaliteitseisen

Viking hecht veel waarde aan hoogwaardige en kwalitatief goede producten. Dit geldt ook voor onze bureaustoelen. Daarom hebben alle modellen van onze merken Niceday, Realspace en WorkPro intensieve tests ondergaan en moeten zij aan diverse Europese normen voldoen. Daarbij zijn meerdere factoren van belang, zoals de zitduur, de belastbaarheid en het rolvermogen. In dit overzicht ziet u aan welke normen de verschillende stoelen moeten voldoen voordat zij in ons assortiment mogen worden opgenomen:

Stoelen Normen
Bureaustoelen EN 1335-1, EN 1335-2, EN 1335-3 (incl. EN 1022)
Stoelen geschikt voor zware belasting BS 5459-2
Stoelen voor zakelijk gebruik EN 16139 (incl. EN 1728 en EN 1022)
Stoelen voor thuisgebruik EN 12520 (incl. EN 1728 en EN 1022)
Stoelen voor buiten EN 581-1, EN 581-2 (incl. EN 1728 en EN 1022)

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.