Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Voorjaarsschoonmaak op kantoor!

Bespaar nu tot 71%

ttb-springcleaining19_p3_h.png
Profiteer nu ›

Stoelen Koopgids

hb_buyg-chairs_H.jpg

De keuze aan bureaustoelen is groot en daarom is het des te moeilijker om een model te vinden dat aan al uw wensen en eisen voldoet. Vooral om rugklachten te voorkomen is het belangrijk de juiste stoel te kiezen. In deze Bureaustoelwijzer hebben we de belangrijkste informatie over bureaustoelen voor u verzameld. Een steuntje in de rug bij uw zoektocht naar de ideale stoel.

Voordat u een bureaustoel gaat kiezen, moet u voor uzelf de volgende vragen beantwoorden:

› In welke omgeving gaat u de bureaustoel gebruiken?
› Hoe lang zit u gemiddeld op de bureaustoel?
› Welke instelmogelijkheden moet de bureaustoel hebben?
› Welk type mechanisme moet de bureaustoel hebben?
› Van welk materiaal moet de bekleding zijn?
› Hoeveel mag de bureaustoel kosten?

Categorieën

Viking biedt een groot aantal bureaustoelen aan die op de meest uiteenlopende eisen en behoeften zijn afgestemd. Ontdek onze ruime keuze aan stoelen van bekende en eigen merken in uiteenlopende designs en met verschillende functionaliteiten. Ook bieden we een uitgebreid assortiment aan bezoekers-, conferentie- en werkstoelen aan.

cat1_buyg-chairs_HGVD.png

Bureaustoelen

Mensen die meerdere uren onafgebroken aan een bureau zitten, zijn aangewezen op een goede bureaustoel met een hoog zitcomfort. De stoel moet een aantrekkelijk design hebben, maar ook een ergonomisch correcte zithouding ondersteunen om de werkgerelateerde belasting te minimaliseren. Onze bureaustoelen zijn ontworpen voor een zittend beroep. De aanbevolen zitduur kan per stoel verschillen, maar deze zou niet langer dan 8 uur per dag moeten zijn. Ook de instellingsmogelijkheden kunnen afhankelijk van het model zeer verschillend zijn. De voordelige modellen hebben doorgaans vaste armleuningen, een voetkruis van kunststof en een permanent-contactmechanisme. De hoogwaardigere bureaustoelen zijn meestal uitgerust met in hoogte verstelbare armleuningen, een verchroomd stalen voetkruis en een synchroonmechanisme.

Alles weergeven
cat2_buyg-chairs_HGVD.png

Ergonomische bureaustoelen

Als u lange dagen maakt, is een goede bureaustoel van groot belang voor uw gezondheid. Daarom biedt Viking een groot assortiment aan ergonomische en hoogwaardige bureaustoelen. Ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen voor dagelijks en intensief gebruik. De aanbevolen zitduur kan dan zelfs hoger zijn dan de gebruikelijke 8 uur. Naast het ergonomische ontwerp hebben deze bureaustoelen een groot aantal instelfuncties, bijvoorbeeld voor de rugleuning, zitdiepte, zithoek en armleuningen (diverse opties), en een lendensteun. Naast de vanuit ergonomisch oogpunt aanbevolen bureaustoelen vindt u bij ons ook XXL-stoelen met een extra hoge belastbaarheid.

Alles weergeven
cat3_buyg-chairs_HGVD.png

Directiestoel

De directiestoel is vaak gemaakt van hoogwaardig leder of kunstleder, maar kan daarnaast ook met microvezelstof of een stof-ledercombinatie bekleed zijn. Het voordeel van leder en kunstleder is dat dit robuust en duurzaam materiaal is dat de stoel een stijlvolle en representatieve uitstraling geeft. In tegenstelling tot de klassieke of ergonomische bureaustoel is de directiestoel ontworpen voor een kortere zitduur, van 0 tot 5 uur per dag, en heeft deze doorgaans minder instelmogelijkheden. De directiestoel is met name geschikt voor werkomgevingen waar veel contacten met klanten en zakenpartners plaatsvinden.

Alles weergeven
cat4_buyg-chairs_HGVD.png

Werkstoelen

Werkstoelen zijn vooral geschikt voor mensen die afwisselend moeten zitten en staan of die tijdens hun werkzaamheden veel bewegingsvrijheid nodig hebben. Onze kwalitatief hoogwaardige en robuuste werkstoelen zijn geschikt voor gebruik in magazijnen, laboratoria, artsenpraktijken of op productielocaties.

Alles weergeven
cat5_buyg-chairs_HGVD.png

Conferentie- en bezoekersstoelen

Bezoekers- en conferentiestoelen zijn in bijna alle bedrijven een vereiste. Denk bijvoorbeeld aan wachtkamers, vergader- en conferentieruimtes enz. Hoe verschillend de gebruiksomgevingen ook zijn, een stoel moet comfortabel en stevig genoeg zijn voor dagelijks gebruik. Toch kunnen er afhankelijk van de gebruiksomgeving bepaalde eisen worden gesteld. Zo worden stoelen met een sledeframe vaak gekozen voor de wachtruimte in een praktijk of gebruikt als bezoekersstoel in het kantoor van de manager. Stapelbare stoelen of klapstoelen kunnen ruimtebesparend worden opgeborgen en zijn daarom perfect als er stoelen nodig zijn voor grote ruimtes zoals bij beurzen of grote conferenties.

Alles weergeven

Functies

Voorkom rug- en nekklachten: stel uw bureaustoel juist in

Iedereen heeft andere zitgewoonten en een andere lichaamsbouw. Daarom zou een goede bureaustoel diverse instellingsmogelijkheden moeten bieden, zodat deze perfect aan de lichaamsbouw van de gebruiker kan worden aangepast om rug- en nekklachten te voorkomen.

Zithoogte: de zithoogte moet zo zijn ingesteld dat de voeten vlak en volledig de grond raken. Bovendien moeten bovenbeen en onderbeen bij het zitten een rechte hoek vormen.
Rugleuning: de rugleuning moet wat betreft vorm en afmetingen bij het postuur van de gebruiker passen en ten minste in de hoogte verstelbaar zijn. Het is bovendien belangrijk dat deze de lendenwervels in de onderrug ondersteunt. Al onze ergonomische bureaustoelen beschikken over een zogeheten lendensteun.
Zitdiepte en zitoppervlak: gebruik het volledige zitoppervlak van de stoel. Dit doet u door ver genoeg naar achteren in de stoel te gaan zitten, zodat uw rug tegen de rugleuning rust en er tussen zitoppervlak en knieholten nog ongeveer een handbreedte aan tussenruimte is.
Armleuningen: armleuningen moeten bijdragen aan de ontlasting van schouders en nek. Idealiter moet de hoogte van de armleuningen zodanig zijn ingesteld dat de buik – en niet de armleuningen – als eerste het bureau raakt. Het is dus wenselijk dat de armleuningen in de hoogte verstelbaar zijn.
Nek- en hoofdsteun: de nek- of hoofdsteun moet op nekhoogte ingesteld zijn en kan een ontlastend effect op de nek hebben. Daarom moet deze in ieder geval in de hoogte verstelbaar zijn. Een hoofdsteun is echter vanuit ergonomisch opzicht niet strikt noodzakelijk.
Wieltjes: deze moeten niet alleen robuust en van goede kwaliteit zijn voor dagelijks en intensief gebruik, maar ook geschikt zijn voor de ondergrond. Onze stoelen zijn standaard uitgerust met wieltjes voor zachte vloeren. Bij elke stoel kunnen echter extra wieltjes voor een harde vloer worden gekocht.

Behalve de verschillende instelmogelijkheden speelt ook het stoelmechanisme een belangrijke rol bij de aanschaf van een bureaustoel.

Synchroonmechanisme: De meeste ergonomische bureaustoelen zijn met dit mechanisme uitgerust. Bij het synchroonmechanisme zijn zitoppervlak en rugleuning aan elkaar gekoppeld, maar wordt het zitoppervlak bij het naar achteren leunen wat minder gebogen dan de rugleuning; meestal in een verhouding van 2:1. Dat betekent dat wanneer de rugleuning bijvoorbeeld 10 graden naar achteren helt, het zitoppervlak doorgaans 5 graden naar beneden buigt. Door deze beweging wordt het lichaam gestrekt en de doorbloeding gestimuleerd. Uw rug en bovenbenen worden daarbij steeds goed ondersteund.
Permanent-contactmechanisme: Anders dan bij het synchroonmechanisme beweegt bij het permanent-contactmechanisme alleen de rugleuning mee als u naar achteren leunt. Het zitoppervlak blijft in horizontale positie. Bij bepaalde bureaustoelen kan de veerkracht van de rugleuning gedeeltelijk worden ingesteld.
Kantelmechanisme: De rugleuning en het zitoppervlak zijn in een vaste hoek aan elkaar gekoppeld, zodat het zitoppervlak bij het naar achteren leunen steeds meebuigt.
Kniekantelmechanisme: Ook hier zijn rugleuning en zitoppervlak in een vaste hoek aan elkaar gekoppeld. De hellingshoek ligt hierbij echter dichter bij de kniegewrichten.
3D-zitoppervlak: Dit mechanisme biedt uitgebreide ondersteuning voor dynamisch zitten. Het Body Balance Tec System is een driedimensionale technologie die de wervelkolom ontlast en rugpijn voorkomt. Met de 3D-zitting blijft de gebruiker altijd in beweging, omdat de zitting met de gebruiker meebeweegt en zo voor een actievere zithouding zorgt.

Onze stoelmerken voor alle budgetten

Passend bekledingsmateriaal

De zit- en rugleuning van de meeste stoelen zijn met een dichte schuimstof gevuld. Voor de stoelbekleding is er een grote keus aan materialen. Het type bekleding bepaalt in hoge mate het uiterlijk van de stoel, maar eigenlijk moet deze vooral bijdragen aan het comfort van de gebruiker.

Stof
Het populairst voor bureaustoelen is waarschijnlijk de stoffen bekleding. Stof is bijzonder sterk en duurzaam en is in de meest uiteenlopende kleurvariaties verkrijgbaar. Anders dan leder is stof een warm en bovendien ademend materiaal.

Netstof
Netstof bekleding, ook wel mesh genoemd, is een bijzonder ademende en flexibele stof. Deze stof wordt vaak gebruikt voor het bespannen van rugleuningen van bureaustoelen en zorgt ervoor dat de lucht vrij rond het lichaam kan circuleren.

Leder en kunstleder
Een stoel met lederen bekleding is geliefd om zijn stijlvolle en exclusieve uitstraling. Leder is een natuurproduct met unieke eigenschappen. Het is een bijzonder sterk en duurzaam materiaal dat bovendien eenvoudig te reinigen is. Om vlekken te verwijderen hoeft u het leder alleen maar met een vochtige doek af te nemen.
Bij een kleiner budget zijn stoelen met een kunstlederen overtrek zeker een optie. Deze zijn even onderhoudsarm en in tegenstelling tot natuurlijk leder is het oppervlak niet onregelmatig, maar gelijkmatig en effen.

Kwaliteitseisen

Viking hecht veel waarde aan hoogwaardige en kwalitatief goede producten. Dit geldt ook voor onze bureaustoelen. Daarom hebben alle modellen van onze merken Niceday, Realspace en WorkPro intensieve tests ondergaan en moeten zij aan diverse Europese normen voldoen. Daarbij zijn meerdere factoren van belang, zoals de zitduur, de belastbaarheid en het rolvermogen. In dit overzicht ziet u aan welke normen de verschillende stoelen moeten voldoen voordat zij in ons assortiment mogen worden opgenomen:

Stoelen Normen
Bureaustoelen EN 1335-1, EN 1335-2, EN 1335-3 (incl. EN 1022)
Stoelen geschikt voor zware belasting BS 5459-2
Stoelen voor zakelijk gebruik EN 16139 (incl. EN 1728 en EN 1022)
Stoelen voor thuisgebruik EN 12520 (incl. EN 1728 en EN 1022)
Stoelen voor buiten EN 581-1, EN 581-2 (incl. EN 1728 en EN 1022)

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.