Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Printer koopgids

Welke printer past het best bij u?

Bent u op zoek naar een nieuwe printer, maar weet u niet zeker welke het beste bij u past? Dan is het belangrijk dat u zich goed bedenkt waar u uw printer voor nodig heeft, omdat dit uiteindelijk bepaalt welke specificaties het beste bij uw situatie passen, en welk model voor u het juiste is. In deze Printerkoopgids leggen onze deskundigen uit hoe u de perfecte printer kiest, of het nu voor een kleine, middelgrote of grote onderneming is.

 

Wat is een inkjetprinter?

Zoals de naam al aangeeft, gebruiken inkjetprinters inkt die over het oppervlak van het canvas/papier wordt gespoten om een afdruk te maken. Ze zijn de juiste keuze voor wie een klein aantal volledig bedrukte pagina's moet printen en daarbij de hoogst mogelijke kwaliteit wil behalen.

Meest geschikt voor

 • Foto's en afbeeldingen
 • Kleinere ruimtes
 • Lagere aanschafkosten
 • Thuis- /klein kantoor
 • Goedkoop in gebruik

Minder geschikt voor

 • Hoge volumes
 • Regelmatig printen
 • Hogere printkosten per pagina
 

Wat is een laserprinter?

Laserprinters zijn daarentegen het meest geschikt voor mensen die grotere hoeveelheden printen. Lasermachines gebruiken cartridges met poeder (zogeheten toners), en worden meestal geassocieerd met een snellere doorloopsnelheid en lagere printkosten per pagina. Tonercartridges gaan vaak duizenden pagina's mee, voordat ze aan vervanging toe zijn. Laserprinters zijn de ideale keuze voor bedrijven die voortdurend fijne tekstdocumenten willen printen of waar de hoeveelheid prints van belang is. Laserprinters staan bekend om een hoger contrast, wat helpt om scherpere randen te printen, waardoor het een geweldige oplossing is voor tekstdocumenten, Excel-tabellen, grafieken etc. Dat maakt ze de beste keuze voor alledaags printwerk binnen een bedrijf.

Meest geschikt voor

 • Snelheid
 • Betrouwbaarheid
 • Efficiëntie op het gebied van tekst en documenten
 • Zakelijk gebruik
 • Goedkoop in gebruik

Minder geschikt voor

 • Foto's en afbeeldingen
 

Het verschil tussen inkt en toner?

Er bestaat vaak verwarring over inkt en toner. De aanduiding “inktcartridge” wordt vaak gebruikt wanneer het gaat over toners en vice versa. In werkelijkheid zijn inktcartridges en tonercartridges twee verschillende dingen. Hieronder vindt u een overzicht van beide producten.

Inktcartridges Inktcartridges bevatten vloeibare inkt, meestal een mengsel van water, pigmenten en verschillende toevoegingen. Ze zijn specifiek ontworpen om te werken in inkjetprinters.
 • CMYK (cyaan, magenta, geel, zwart)
 • Geschikt voor kleurenprints
 • Wordt los verkocht als afzonderlijke cartridges of als kleurenpakketten of multipacks
Bekijk onze selectie inkjetcartridges ›
Tonercartridges Tonercartridges zijn gemaakt voor gebruik in laserprinters. Ze bevatten poeder, dat met statische elektriciteit op het oppervlak van de pagina wordt aangebracht.
 • Poeder in plaats van inkt
 • Produceert duizenden pagina's
 • Net als inktcartridges zijn ze verkrijgbaar in verschillende formaten
Bekijk ons aanbod tonercartridges ›
Inktflessen Voor wie op zoek is naar een compromis tussen de kwaliteit van inkt en de betaalbaarheid van toner, bieden fabrikanten printers aan met geïntegreerde inkttanks die kunnen worden bijgevuld met inkt die in inktflessen wordt geleverd.
 • Iets hogere aanschafkosten
 • Navullingen resulteren in lagere printkosten
 • Inkt in inkttankprinters droogt sneller uit
Bekijk onze selectie inktflessen ›
 

Op welke functionaliteiten moet ik letten bij een printer?

Vóór aankoop van een nieuwe printer is het belangrijk na te gaan welke kosten verbonden zijn aan de aanschaf en het gebruik van een bepaalde machine. Anders dan bij sommige andere elektronische producten houden de kosten voor het gebruik van de machine niet op bij de aanschaf of de een maandelijkse energierekening. Er zijn verschillende aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe printer:

Normaal

Soms verlangen we enkel betrouwbaarheid en efficiënt afdrukken van onze printer. Als dat het geval is, zijn standaard printers zonder extra functionaliteiten de perfecte oplossing om geld en ruimte te besparen. Er zijn ook draagbare machines op de markt, die zeer nuttig kunnen zijn voor mobiele doeleinden, zoals tijdens zakenreizen of werken op afstand.

Multifunctioneel

Deze apparaten combineren de functies van een printer, scanner en kopieerapparaat (3-in-1). Sommige apparaten, bekend als 4-in-1, beschikken tevens over een faxfunctionaliteit. Multifunctionele printers kunnen zowel inkjet- als laserprinters zijn. Deze printers zijn een geweldige oplossing voor de steeds populairdere thuiskantoren.

Bekijk onze selectie 3-in-1 printers › Bekijk onze selectie 4-in-1 printers ›

Dubbelzijdig printen

Dubbelzijdig afdrukken betekent simpelweg op beide zijden van een vel papier printen. Deze ogenschijnlijk eenvoudige functionaliteit heeft veel voordelen, van het besparen van papier tot het snel afdrukken van boeken, brochures of flyers. Printers zonder deze functie worden Simplex-printers genoemd.

Bekijk onze selectie dubbelzijdige printers ›

Kaartlezers en mediasleuven

Sommige printermodellen hebben ook een extra sleuf voor SD-kaarten of USB-sticks. Deze bieden extra mogelijkheden, zodat u bijvoorbeeld foto's rechtstreeks vanaf uw camera of USB-stick kunt afdrukken.

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.