Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Veiligheidsverklaring

Viking neemt beveiliging van persoonlijke informatie en credit cards gegevens zeer serieus en gebruikt dan ook een aantal technische oplossingen om het winkelen op Internet bij Viking veilig te maken.

We hebben dan ook allerlei maatregelen getroffen om een zo hoog mogelijke veiligheid te garanderen aan onze klanten tijdens het gebruik van Viking online diensten.

Creditcard en persoonlijke informatie

Credit card en andere persoonlijke informatie die u aan de website van Viking heeft toevertrouwd wordt niet op de website bewaard, maar opgeslagen op extra beveiligde servers en deze informatie wordt nooit aan andere partijen doorgegeven.

Pagina's die betalingsinformatie opvragen worden altijd beschermd door SSL (Secure Socket Layer) beveiliging, die alle gevoelige informatie onherkenbaar codeert alvorens te verzenden zie verder op deze pagina.

Kaartnummers van kaarten, die u heeft ingevuld op onze site, laten we nooit helemaal zien. Een aantal van de cijfers worden bij het afbeelden vervangen door sterretjes, zodat het kaartnummer niet onnodig over het Internet gaat en ook niemand deze op uw beeldscherm kan zien.

Deze website is een zgn. Verisign Secure Site. Dat betekent dat de website is gecertificeerd door het Internationale Instituut Verisign. Klik op het "Verisign Secure Site" logo, helemaal onderaan deze pagina, om u hier van te overtuigen.

Beveiligde webpagina met SSL

Het afreken en klantinformatie gedeelte van onze site is beveiligd. Hiervoor gebruiken we de speciaal hiervoor bestemde Secure Socket Layer (SSL) technieken. SSL zorgt er voor dat gevoelige informatie zoals naam, adres en credit card gegevens gecodeerd wordt. Hierdoor kan deze informatie niet door anderen op het Internet gelezen worden als deze onderschept zou worden.

Deze informatie blijft ook niet op onze site, maar wordt na ontvangst meteen in onze, niet voor andere toegankelijke, interne computersystemen opgeslagen. Een hacker zal deze informatie dus nooit op onze site kunnen vinden. Een veilig gevoel!

Omdat met SSL gecodeerde webpagina altijd groter zijn dan ongecodeerde pagina en daarom langer duren voordat u ze in uw Internetprogramma te zien zult krijgen, maken we er alleen dan gebruik van als pagina gevoelige informatie bevatten. Hierdoor komen de overige webpagina toch aangenaam snel bij u terecht en hoeft u niet onnodig lang te wachten.

Ongecodeerde webserver

Sommige Internetprogramma kennen wel eens problemen met het overzenden van gecodeerde informatieoverdracht met SSL servers. In dat geval kunt u altijd gebruik maken van onze ongecodeerde webserver. Merk op dat gevoelige informatie dan niet gecodeerd over het Internet gaat en in principe te onderscheppen is.

Hoewel dit niet zo snel zal gebeuren, willen we u wel attent maken op dit verminderde veiligheidsniveau. Neem contact op met onze klantendienst indien u hier vragen over heeft.

Rechten

De hierboven beschreven verklaring geldt voor de www.vikingdirect.nl website. Viking behoudt zich echter het recht om deze verklaring van tijd tot tijd aan te passen. Bovenstaand beleid en verklaringen zijn dan ook niet bedoeld als een overeenkomst en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Er circuleren frauduleuze e-mails met een virus!

Er worden momenteel frauduleuze e-mails verstuurd waarbij onterecht de indruk gewekt wordt dat deze van Viking afkomstig zijn. Tevens kunnen deze e-mails een computer virus bevatten.

Open deze e-mail en/of het .zip bestand in bijlage NIET! Deze e-mails zijn niet afkomstig van Viking! U kunt de correcte e-mails van Viking herkennen aan het volgende:

  • Het verzendadres eindigt altijd op …@vikingdirect.nl of …@viking-email.nl.
  • Betalingsherinneringen worden door Viking altijd per gewone post verstuurd, niet per e-mail.
  • Viking gebruikt geen 0900
  • telefoonnummers.

Viking vraagt u nooit om uw login gegevens of uw wachtwoord voor uw online account.

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.