Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

MET DEZE 6 TIPS BLIJFT U GROEIEN IN UW HUIDIGE BAAN

We leven in een tijd waarin iedereen honderd dingen tegelijk lijkt te doen. We zijn altijd onderweg, druk of alweer bezig met de volgende stap. Onderzoek heeft uitgewezen dat millennials vaker van baan wisselen dan welke generatie dan ook, waardoor het eerder uitzondering dan norm is geworden om langer dan een paar jaar in dezelfde functie te blijven zitten. Maar wat nou als u het juist heel erg naar uw zin heeft op uw werk? Ten eerste moet u daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten, maar dat gaat natuurlijk net iets beter wanneer u het een beetu spannend houdt voor uzelf. Daarom geven we u in dit artikel 6 effectieve tips waarmee u ervoor zorgt dat u ook binnen uw huidige baan flink door blijft groeien. Pak die extra kansen, help een keer iemand uit een ander team en voor u het weet heeft u een heuse promotie te pakken! Benieuwd hoe u dit aanpakt? Lees dan snel verder.

1. Wees assertief

Om te beginnen, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk initiatief neemt. Meer kansen krijgen is vaak niet meer dan een kwestie van vragen stellen. Ook al staat uw persoonlijke groei bij u werkgever op de agenda, betekent dat niet dat ze altijd op de hoogte zijn van uw prestaties. Wees daarom bereid om zelf te laten zien wanneer u een zware deadline succesvol heeft gehaald, een positieve klantmail krijgt of een compliment ontvangt van een van uw partners. Hetzelfde geldt voor feedback: heeft u ergens moeite mee? Probeer het dan niet zelf uit te vogelen, maar vraag de juiste persoon om hulp en/of feedback over hoe u het de volgende keer beter kunt doen.

2. Blijf bijleren

En over leren gesproken: zorg ervoor dat u dagelijks in ieder geval iets nieuws leert. Of het nu gaat om een Excel-functie, de hobby’s van uw nieuwe collega of de laatste industrietrends, door uzelf te blijven stimuleren zal de verveling een stuk minder snel toeslaan. Ook buiten werk kun u deze regel in acht nemen: lees een boek over uw werk, bezoek een tentoonstelling om inspiratie op te doen of praat met een expert uit uw vakgebied. Er bestaat niet zoiets als te veel kennis!

3. Bouw een waardevolle band op met collega’s

Hoe meer collega’s u goed leert kennen, hoe meer u weet wat zich afspeelt binnen het bedrijf en uiteindelijk pluk u daar de vruchten van. Zo blijft u op de hoogte van eventuele trainingen, workshops of presentaties waar u wat van kunt opsteken en bovendien kan iedere connectie iets betekenen voor uw toekomst. Een goede reden om te investeren in relaties met collega’s van andere afdelingen is dat u hierdoor ook buiten uw eigen vakgebied blijft leren. Desnoods bied u aan om ze af en toe te helpen wanneer ze dat nodig hebben, dan leert u meteen wat nieuws!

4. Blijf al uw taken serieus nemen

Als u al een paar jaar hetzelfde werk doet kan het verleidelijk zijn de simpele klusjes er maar gauw bij te doen, maar dat is verraderlijk en uiteindelijk heeft u daar alleen uzelf mee. Dus ook als het invoeren van data of opnemen van de telefoon niet meer uw hoofdtaak is: voer ze, in hoeverre de tijd dat toe laat, altijd zo zorgvuldig mogelijk uit. Zodra u fouten begint te maken, weet uzelf dat u zich wat meer moet focussen.

5. Wees flexibel en betrokken

Of het nu gaat om het verwisselen van uw prioriteiten om een last-minute taak zo snel mogelijk af te krijgen of het maken van overuren om die ene collega uit de brand te helpen: met een flexibele, betrokken werkhouding laat u zien dat u openstaat voor verandering en dat u altijd het beste voor heeft met het bedrijf. Zo zal u niet alleen het vertrouwen van uw werkgevers en collega’s winnen, maar ook laten zien dat u goed tegen werkdruk kan. De kans dat ze u in de toekomst meer verantwoordelijkheden zullen geven wordt dan meteen een heel stuk groter.

6. Durf kritiek te leveren

Blijf kijken naar wat er beter kan, zowel binnen het bedrijf als in uw eigen takenpakket. Heeft u het idee dat de communicatie binnen uw team beter kan? Geef het op een vriendelijke, professionele manier aan in de teamvergadering. Zijn er bepaalde hulpmiddelen (denk aan een laptoptophouder of ergonomische stoel) waardoor u denkt uw werk beter te kunnen doen? Ook dat kunt u gewoon aangeven bij HR.

€ 15 korting op je online bestelling! Voeg kortingscode VNL-SUPPORTSEP toe aan je winkelwagen.

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.