Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Welk papier heeft u nodig?

Het juiste papier kiezen is zo gebeurd. Er zijn eigenlijk maar twee zaken die u in gedachte moet houden. De eerste is: gebruikt u een laserprinter of een inkjetprinter? Veel van het papier in ons assortiment is geschikt voor beide, dat noemen we dan multifunctioneel. Er is echter ook papier dat speciaal ontwikkeld is voor een bepaald printertype, dit blijkt dan uit de naam van het product. Het tweede punt om rekening mee te houden is: waar gaat u uw afdrukken voor gebruiken? U kunt namelijk kiezen uit veel verschillende soorten papier voor verschillende toepassingen. In onze papiershop vindt u een uitgebreid en vakkundig samengesteld assortiment papier voor iedere toepassing en ieder budget. Viking is uw papierpartner bij uitstek, bij ons profiteert u bijvoorbeeld van een toegewijde klantenservice en levering binnen één dag.


Papier voor memo's

Papier voor memo’s, e-mails en andere dagelijkse afdrukken

Voor dagelijkse interne communicatie zoals faxen en memo’s heeft u natuurlijk niet het duurste en beste kantoorpapier nodig. Voor dergelijk gebruik kunt u het beste kiezen voor standaard 80 grams kopieerpapier (80 g/m2) en een witheidsgraad (naar CIE maatstaven) van rond de 150. Des te hoger het gramgewicht, des te dikker het papier. Hoe hoger de witheidsgraad, des te witter het papier. Een groener alternatief is gerecycled papier.Een uitstekende en milieuvriendelijke keuze voor uw organisatie die zeker het overwegen waard is.Heel veel keuze in papier

Heel veel keuze in papier

De hoeveelheid en het type papier dat u koopt mag u natuurlijk helemaal zelf bepalen. Ons advies is dat u behalve bij de toepassing, ook even stil staat bij de hoeveelheid die u verwacht te gebruiken. Afhankelijk van uw print- en kopieervolumes, kunt u papier kopen in pakken van 500 vel of in dozen met drie, vijf of zelfs 10 pakken papier. Kopen in grotere hoeveelheden kan u geld besparen. Wilt u een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding? Ga dan voor kantoorpapier van onze eigen merken, Viking en Office Depot. U kunt kiezen uit verschillende types en formaten. Ieder papier heeft zo zijn eigen witheidsgraad, beschikbare gramgewichten en andere unieke eigenschappen. Hier volgen enkele voorbeelden en hun toepassingen:

Viking Everyday papier is – zoals de naam al doet vermoeden – het ideale papier voor dagelijks intern gebruik. Geschikt voor kopieerapparaten, laser- en inkjetprinters en verkrijgbaar in zowel A3 alsA4-formaat.

Viking Business papier heeft een iets hogere witheidsgraad (CIE) dan ons Everyday papier, 161om precies te zijn. Dit zorgt voor extra uitstraling en haarscherpe resultaten. Een uitstekende keuze voor rapporten en presentaties. Dit papier is ook aan te raden voor externe communicatie.

Viking Recycled papier is een multifunctioneel, milieuvriendelijkA4-papier. Dit gerecyclede alternatief is verkrijgbaar in witheidsgraad (CIE) 70 en 161. Een uiterst groene keuze.

Viking Colorprint papier is speciaal ontwikkeld voor kleurenafdrukken. Het papier is verkrijgbaar in veel verschillende gramgewichten, bijv. 80 grams papier en zowel A3- als A4-formaat. Dit hoogwaardige papier is tevens een echte aanrader voor externe communicatie.Printerpapier

Printerpapier voor externe communicatie

Voor externe communicatie raden wij premium papier en advancedpapier aan. Dit hoogwaardige papier heeft een zeer representatieve uitstraling en is daarom ideaal voor brochures, rapporten en presentaties. De witheidsgraad en het gramgewicht zijn hoger dan die voor standaardpapier voor haarscherpe, professionele afdrukkwaliteit. Bij Viking kunt u kiezen uit premium papier van topmerken als HP, Xerox, Avery en onze eigen merken Viking Business en Viking Colorprint die vaak net iets voordeliger zijn. We hebben trouwens ook gekleurd papier om uw communicatie extra karakter te geven.Fotopapier

Fotopapier

Om de beste resultaten te garanderen, adviseren wij dat u voor het afdrukken van foto’s speciaal daarvoor bestemd fotopapier gebruikt. We bieden fotopapier in de formaten A3, A4 en in standaard foto-formaat 100 x 150 mm van verschillende merken waaronder HP en ons eigen Office Depot.

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.