Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Whiteboard Koopgids

hb_buyg-whiteboards_HGVD.jpg

Het whiteboard wordt al jaren als communicatiemiddel op de meest uiteenlopende gebieden gebruikt. Bijvoorbeeld als visueel hulpmiddel in scholen en universiteiten, ter ondersteuning van vergaderingen of presentaties bij bedrijven of als organisatiehulp in het thuiskantoor. Om u bij het kiezen van het juiste whiteboard te kunnen helpen, heeft Viking een kleine keuzewijzer opgesteld.

wb1_buyg-whiteboards_HGVD.jpg

Voor vergader-, opleidings- of kantoorruimten

Het gebruik kan erg veelzijdig zijn, evenals de verschillende producten. Als u in uw vergader-, opleidings- of kantoorruimten over vrije wanden beschikt, is een whiteboard, glassboard of een schuifbordsysteem een goede optie. Ze zijn bijzonder goed geschikt om aantekeningen bij een vergadering te maken, als ondersteuning bij presentaties en om ideeën bij een brainstormsessie met collega's op te schrijven. Whiteboards kunnen ook bij het opstellen van roosters en actieplannen gebruikt worden, alsmede bij projectontwerpen, bijvoorbeeld met een scrum. Individuele whiteboardvlakken kunt u met behulp van magneetbanden flexibel inrichten.

wb2_buyg-whiteboards_HGVD.jpg

Ideaal voor kantoortuinen

Het mobiele whiteboard, dat ook wel verrijdbaar kantelbord wordt genoemd, is een goed alternatief voor het reguliere whiteboard. Het gebruik vereist geen vrije wand en de wieltjes bieden extra flexibiliteit, zodat mobiele whiteboards niet aan een vaste plaats gebonden zijn en overal in de ruimte kunnen worden neergezet en gebruikt. Een ander pluspunt is het dubbelzijdige magnetische oppervlak, dat 360 graden gedraaid kan worden.

wb3_buyg-whiteboards_HGVD.jpg

Voor brainstorming, workshops en vergaderingen

Whiteboardfolie is ideaal voor brainstorming en biedt de perfecte oplossing voor workshops. De zelfklevende whiteboardfolie kan op maat gemaakt worden en maakt horizontaal gebruik mogelijk op bureaus en tafels, en verticaal gebruik op oppervlakken waarop een traditioneel whiteboard niet aangebracht kan worden. De elektrostatische whiteboardfolie wordt zonder lijm op een egaal oppervlak (beton, glas, behang, metaal, enz.) aangebracht en is direct gebruiksklaar.

wb4_buyg-whiteboards_HGVD.jpg

Voor kleine kantoorruimten of het kantoor aan huis

In ruimten met een beperkte werkruimte zijn vooral kleinere glassboards of combiborden geschikt. Het voordeel van een combibord is het tweeledige oppervlak. De ene helft is een whiteboardoppervlak dat beschreven kan worden en de andere helft is een kurk- of viltbord waarop u belangrijke informatie kunt vastprikken. Magnetische glassboards passen met hun elegante kaderloze ontwerp in elk modern kantoor en zijn absolute blikvangers. Het magnetische schrijfvlak is geschikt voor het opplakken van notities, visitekaartjes en foto's, zowel op kantoor als thuis.

wb5_buyg-whiteboards_HGVD.jpg

Digitale oplossingen – flexibel en audiovisueel

Dankzij de voortschrijdende digitalisering hebben interactieve whiteboards en smartboards hun intrede gedaan. Ze veranderen het traditionele whiteboard in één groot touchscreen. Of dat nu in vergader-, opleidings-, of conferentieruimten is, interactieve whiteboards zijn ideaal om nieuwe ideeën tijdens vergaderingen of workshops uit te werken, te bewaren en uit te wisselen. Bovendien maken ze flexibel werken op verschillende werkplekken mogelijk, omdat mobiele werknemers via hun pc of smart device verbinding met het board kunnen maken. Bij het einde van de vergadering kunnen de notulen eenvoudig worden opgeslagen, gemaild of geprint.

Boardeigenschappen

Bij de keuze voor het juiste whiteboard moet u bepalen hoe vaak het whiteboard gebruikt gaat worden, want een whiteboard dat dagelijks wordt gebruikt moet over bepaalde eigenschappen beschikken. Daarbij komt het vooral aan op het oppervlak van het whiteboard.

Whiteboards met kunststofcoating

Het boardoppervlak heeft een coating van melaminehars, die tot een bepaalde hoogte kras- en drukbestendig is. Hierbij dient u er rekening mee te houden dat het oppervlak door het afslijten van de melamine kwetsbaarder is dan andere oppervlakken en dat in de loop van de tijd een fantoomeffect kan optreden. Dat betekent dat teksten niet volledig uitgewist kunnen worden of dat vlekken kunnen achterblijven. Verder dient er rekening mee gehouden te worden dat whiteboards met een melaminecoating niet magnetisch zijn. Het gaat hier om een goedkope oplossing en het is een goede optie voor beperkt gebruik. Wanneer u het board echter regelmatig gebruikt, raden wij op zijn minst aan om de variant met een gelakt staaloppervlak te kiezen.

 • Bijzonder voordelig
 • Lichte constructie
 • Geschikt voor incidenteel gebruik

Whiteboards van gelakt staal

Het gelakte staaloppervlak heeft een speciale coating en behoort tot de eerstvolgende hogere klasse. Het boardoppervlak is glad en glanzend, zodat de kleuren van de whiteboardstiften erg goed naar voren komen en het geschrevene gemakkelijk uitgewist kan worden. Daarnaast heeft het een magnetisch oppervlak, zodat notities heel eenvoudig met magneten kunnen worden bevestigd. Whiteboards van gelakt staal zijn geschikt voor langdurig regelmatig gebruik.

 • Goede kwaliteit voor een goede prijs
 • Magnetisch oppervlak
 • Geschikt voor langdurig regelmatig gebruik

Geëmailleerde whiteboards

Het geëmailleerde oppervlak behoort tot de hoogste klasse. Het email wordt bij ongeveer 800 graden aan het oppervlak gehecht, waardoor een keramische metaalverbinding ontstaat. In vergelijking met andere varianten is het oppervlak bijzonder resistent en vrijwel stoot-, slag- en krasbestendig. Daarnaast is het oppervlak glad, mat, magnetisch en zuurbestendig. Geëmailleerde whiteboards zijn bijzonder geschikt voor langdurig intensief gebruik.

 • Hoogwaardigste whiteboardoppervlak
 • Eenvoudige reiniging van het oppervlak
 • Geschikt voor langdurig intensief gebruik

Magnetische glassboards

Glassboards worden van gehard veiligheidsglas gemaakt en hebben een glanzend, magnetisch oppervlak dat bovendien een uitmuntende uitwisbaarheid van kleuren en vlekken biedt. Glassboards vereisen krijt- of speciale glassboardstiften en kunnen eenvoudig met een vochtige of droge doek worden gewist. Voor bevestiging van notities op het board raden wij uitsluitend neodymiummagneten aan, die een extra krachtige hechtsterkte hebben. Glassboards zijn geschikt voor langdurig intensief gebruik.

 • Blikvanger in elke ruimte
 • Magnetisch en resistent oppervlak
 • Bijzonder eenvoudige reiniging van het oppervlak
 • Geschikt voor langdurig intensief gebruik

Interactieve whiteboards

Een interactieve digitale whiteboard of smartboard is een speciaal scherm dat interactief kan worden verbonden wordt met een computer, laptop, mobiele telefoon of ander interactieve whiteboard. Hierdoor combineren interactieve whiteboards de voordelen traditionele whiteboards, beamers en de computer een all-in-one oplossing. Afhankelijk van de verschillende types software en gebruikersinterfaces bieden interactieve whiteboards verschillende oplossingen op het gebied van: schrijven, tekenen, presenteren, bestanden delen en videoconferencing. Op het interactieve touchscreen, of op afstand via bijvoorbeeld een tablet, kan met een vinger of speciale pen vaak met meerdere deelenemers tegelijk over een bestaande presentatie heen worden geschreven. Interactieve whiteboards zijn in de regel de meest kostbare oplossing, waarbij ook rekening gehouden dient te worden met benodigde accesoires en mogelijke service/ installatiekosten. In de huidige digitale wereld bieden interactieve whiteboards wel de meeste voordelen.

 • Maakt flexibel op afstand samenwerken en presenteren mogelijk
 • Kan meestal ook voor videoconferenties gebruikt worden
 • Bestanden kunnen vaak gemakkelijk en veilig aangepast, bewaard en gedeeld worden.
 • Een professionele oplossing geschikt voor intensief gebruik

Waar moet u bij de aankoop op letten?

Kies het juiste formaat whiteboard

Welke formaat whiteboard voor u het beste is, hangt vooral af van de toepassing en van de eigenschappen van de ruimte. Als u een whiteboard voor vergaderingen of brainstormsessies wilt gebruiken, is een groter board geschikt, maar voor individuele mindmapping kan een kleiner board al voldoende zijn. Let er vooral op dat alle boardoppervlakken goed bereikbaar zijn.

 • Kleinere whiteboards dienen meestal als geheugensteun waarop taken of afspraken genoteerd kunnen worden. De afmetingen daarvan zijn ongeveer 40 x 30 tot 90 x 60 cm.
 • Middelgrote boards die vaak in vergaderruimten gebruikt worden, zijn erg in trek. De afmetingen daarvan variëren van 120 x 90 tot 180 x 120 cm.
 • Grote whiteboards of uitklapbare borden worden gebruikt in scholen, universiteiten en grotere bedrijven. De afmetingen variëren van 180 x 120 tot 240 x 120 cm.

Tips voor schone whiteboards op kantoor of thuis

Voor maximaal plezier van uw whiteboard dient u alleen whiteboardstiften te gebruiken voor schrijven of schetsen. Whiteboardstiften hebben een speciale schrijfvloeistof die snel tot een uitwisbare film op het oppervlak opdroogt. Deze eigenschap vereenvoudigt het schoonmaken. Voor het verwijderen van teksten kan een droge doek of een speciale bordwisser gebruikt worden. Verder raden wij aan het boardoppervlak regelmatig te reinigen om zogenaamde fantoombeelden, inktvlekken of een grauwe en groezelige aanblik te voorkomen. Hiervoor raden wij speciale whiteboardreinigers aan. Deze bevatten speciale ingrediënten die vuil en kleurresten wegnemen, maar het oppervlak van uw whiteboard niet aantasten.

Categorieën

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.