Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Etiketten Koopgids

Viking biedt een breed scala aan zelfklevende etiketten in verschillende afmetingen, formaten en materialen. Deze specifieke etiketten zijn gericht op compatibiliteit met thuis- of kantoorprinters en niet op labelmachines of kleine labelprinters. Van het ordenen van uw kantoormap tot en met de weerbestendige permanente etikettering, onze zelfklevende etiketten zijn geschikt voor elke situatie.

Voor welke doeleinden ga ik het label gebruiken?

Het is essentieel om na te denken over waar en op welk oppervlak je het label gaat gebruiken. Dit zal bepalen wat voor soort functies uw label nodig heeft om het meest bruikbaar te zijn. Heeft u labels nodig voor het verzenden van enveloppen, verzenddozen of voor archiveringsdoeleinden? Gebruik je de labels binnenshuis of moeten ze weerbestendig zijn? De onderstaande categorieën laten zien welke labels geschikt zijn voor welke behoeften. Klik op een categorie om de betreffende producten te bekijken.

Adresseren & verzenden

Etiketten voor het verzenden van enveloppen en pakketten.

Opbergen & archiveren

Om mappen, ordners, bestanden & overige te labelen.

Speciale doeleinden

Weerbestendige, inventaris-, beveiligings- & opslaglabels.

Naamlabels

Naamlabels die zowel gedrukt of geschreven kunnen worden.

Welke verschillende labeltypes zijn er beschikbaar en welke zullen voldoen aan mijn behoeften?

Elk type label kan verschillende functies hebben. We hebben de verschillende labels in categorieën verdeeld. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste labeltypes die wij opslaan.

Multifunctionele etiketten

Van het labelen van documenten en opslagdozen tot het labelen van enveloppen, deze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Multifunctionele etiketten worden vaak gebruikt voor dagelijks etiketteren. Voor elk gebruik hebben wij een bijpassende vorm en maatvoering.

Adresetiketten

Deze etiketten worden voornamelijk gebruikt voor het verzenden van enveloppen en zijn er in veel verschillende maten, formaten en kleuren. Bij Viking leveren we adresetiketten voor een groot aantal verschillende formaten enveloppen, zoals DL, C4, C5 en C6.

Pakketetiketten

Voor het verzenden van pakketten, dozen, grote enveloppen en verzendkokers bieden wij een speciaal assortiment pakketetiketten aan die ontworpen zijn om permanent op de door u gewenste poststukken te plakken. Pakketlabels hebben meestal een groter formaat dan adreslabels, maar wij bieden ze aan in veel verschillende formaten & formaten.

Ordneretiketten

Zelfklevende etiketten voor ordners en mappen voor het snel en gemakkelijk archiveren van documenten. Uw bestanden krijgen direct een professionele uitstraling en helpen u sneller het juiste papierwerk te vinden.

Transparante etiketten

Er zijn twee variaties in ons assortiment transparante etiketten. Een licht gematteerd type polyesterfolie is ideaal voor adressen op poststukken. De hoogglans kristalheldere versie is meer gespecificeerd voor gladde, transparante materialen zoals glas.

Verwijderbare etiketten

Ideaal voor het maken van korte termijn, tijdelijke etiketten. Door het eenvoudig afpellen van het etiket zonder resten achter te laten zijn deze etiketten geschikt voor vijlen, laden of rekken waar de inhoud regelmatig verandert.

Weerbestendige etiketten

Ideaal voor buitenetikettering, opslag, logistiek of verzending. Alle weerbestendige etiketten zijn ontworpen om intact te blijven op uw pakketten, verpakkingen, producten en apparatuur omdat ze waterafstotend, olie-, vuil- en temperatuurbestendig zijn.

Welk formaat of welke vorm van het etiket heb ik nodig?

Onze gewone A4-vellen etiketten zijn verdeeld in een aantal etiketten per vel, waarbij elk type een andere afmeting heeft. Voordat u een etiket koopt, denkt u na over wat u er op wilt drukken of schrijven en waar u het etiket gaat plakken. Is het een kort postadres of heeft u een uitgebreide ingrediëntenlijst? Wilt u een envelop of map labelen? Zorg er dan voor dat je het etiket koopt met de juiste afmetingen voor je persoonlijke behoeften.

Wat de vormen betreft, is het rechthoekige standaardformaat onze allrounder, die veelzijdig inzetbaar is in de verschillende toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt als adresetiket, voor het etiketteren van producten, voor archivering op kantoor, voor het etiketteren in magazijnen en in de productie, voor het etiketteren van eigendommen, in feite overal waar etikettering nodig is. De rechthoekige etiketten zijn een van de meest gebruikte. Vierkante etiketten zijn uniek en bijzonder in hun toepassingen. Deze zijn ideaal voor het markeren van producten of zelfs als individuele reclamesticker. De bijzondere belettering zal zeker een blijvende indruk achterlaten. Ronde & ovale etiketten trekken vaak meer aandacht dan de gewone rechthoekige etiketten die dagelijks worden gebruikt. Ze passen op veel verschillende producten & achtergronden zoals voorraadpotten, tubes en lotiondispensers. Veel van onze gekleurde ronde etiketten staan ook bekend als markeringspunten en worden meestal gebruikt voor archiveringsdoeleinden.

Viking lifestyle image

Welke printer is compatibel met mijn labels?

Multifunctionele etiketten of archiefetiketten zijn compatibel met alle printers. Bij gebruik van speciale etiketten, zoals verzend-, textiel- of folie-etiketten, dient u echter te printen met de aanbevolen printertechnologie. U vindt de printerinformatie op de voorkant van de verpakking en in onze producttitels en -beschrijvingen. Wij bieden etiketten aan die compatibel zijn met alle printers en etiketten die specifiek op inkjet-, laser-, digitale of kleine thuisprinters geprint moeten worden. Daarnaast is er ook een breed scala aan etiketten die met de hand geschreven moeten worden.

Viking lifestyle image

Welke labelsoftware is er beschikbaar en waar kan ik die vinden?

Elk labelontwerp kan worden gemaakt op de manier die u wenst. Naargelang uw voorkeur kunt u Microsoft Word gebruiken om deze te genereren. Bij de meeste van onze labels bieden wij echter gratis templatesoftware aan. Deze software is speciaal gemaakt om labelontwerpen te maken. Het is voorgeprogrammeerd met alles wat nodig is om in enkele minuten gepersonaliseerde labels van hoge kwaliteit te produceren. U kunt een van onze populaire templates aanpassen of uw eigen artwork uploaden. De online software die u moet gebruiken is afhankelijk van het merk van het product dat u koopt. Alle merken hebben hun eigen software beschikbaar en zijn te vinden via de verpakking van het artikel of in onze online productbeschrijvingen.

Hieronder vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het maken van gepersonaliseerde labels via een standaard online software template voor labels:
1. Zoek de software referentie op de verpakking van uw label en bezoek de online of downloadbare software.

2. Voer de softwarecode in - meestal de productcode van uw label - die op de verpakking van uw label staat.

3. Kies een blanco of voorgedrukt sjabloon en begin met ontwerpen. 

4. Etiketten afdrukken. Klaar!

Hieronder vindt u de links naar de online software van de meeste merken die wij aanbieden. Klik één van de logo's om de label software te openen.

Waar moet ik op letten bij het maken en afdrukken van etiketten?

Etiketten gedragen zich anders dan normaal papier in de printer, dus er zijn een paar punten om rekening mee te houden bij het afdrukken van etiketten. Neem een paar minuten de tijd om deze tips te lezen. Op deze manier zal het printen van de etiketten in de toekomst snel, professioneel en zonder stress verlopen.

 1. Gebruik de juiste etiketten voor uw printer
  Controleer de printercompatibiliteit van uw etiket op de verpakking of in onze online producttitels en -beschrijvingen. Sommige etiketten zijn compatibel met alle printertypes, andere moeten met specifieke printers (laser, inkjet, enz.) worden afgedrukt.
 2. Nauwkeurig ontwerpen
  Houd er bij het maken van uw labels rekening mee dat tekst- en ontwerpelementen een spatie moeten hebben tussen de rand van het label. Om drukfouten te voorkomen, dient u een tussenruimte te reserveren, omdat niet elke printer dezelfde nauwkeurigheid ondersteunt.
 3. Controleer de printerinstellingen
  Selecteer de instelling voor "Labels" in het printermenu. (Afhankelijk van het type printer zijn er alternatieve termen zoals "karton" of "dik papier"). Op deze manier wordt het vel langzamer door het apparaat gevoerd en wordt de toner beter gefixeerd. Voor inkjetprinters selecteert u de instelling "Normaal papier". Anders kan er te veel inkt worden aangebracht.
 4. Ventileer de etiketten voor het afdrukken
  Waaier of ventileer de vellen voorzichtig voordat u de etiketten in de papierlade plaatst. Zo komt er lucht tussen de afzonderlijke vellen en worden deze individueel naar binnen gezogen.
 5. Plaats de etiketvellen op de juiste manier in de printer
  Plaats de etiketten in de daarvoor bestemde papierlade. Informatie hierover vindt u in de handleiding van uw printer. Visuele markeringen op de printer geven aan hoe u het vel correct plaatst.
 6. Maak een testafdruk
  Wij raden u aan een testafdruk te maken op normaal papier, omdat uw printer iets anders kan afdrukken dan in het afdrukvoorbeeld in de labelsoftwaretool wordt getoond. Leg de afgedrukte pagina tegen het etiketblad en houd deze tegen het licht om te zien of alles op de juiste plaats zit, zodat er geen afdrukken op ongeëtiketteerde ruimtes worden gemaakt.
 7. Het etiketblad mag slechts 1x door de printer lopen.
  Wij raden u aan om geen etiketvellen die al (gedeeltelijk) in de printer zijn geprint, opnieuw te plaatsen. Motivatie: Het rugmateriaal verloor zijn stevigheid toen de afzonderlijke etiketten werden verwijderd. Hierdoor kunnen de etiketten losraken of kan het vel in de printer vast komen te zitten, waardoor de printer vastloopt.
 8. Bewaar je etiketten op de juiste manier
 • Bewaar de etiketten in de originele verpakking op kamertemperatuur.
 • Bescherm uw etiketten tegen vocht en direct zonlicht en warmte. Bewaar ze niet in de buurt van warmtebronnen (verwarming).
 • Vermijd sterke temperatuurschommelingen. Als de temperatuur in uw printerruimte aanzienlijk verschilt van die in de opslagruimte, kunt u de etiketten het beste een dag laten acclimatiseren voordat u gaat printen.

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.