Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Lamineer koopgids

Wat is lamineren?

Lamineren is het coaten van documenten, foto's of kunstwerken met een beschermende en duurzame kunststof folie. Het is een eenvoudige maar doeltreffende manier om uw documenten te beschermen tegen schade van buitenaf, zoals scheuren, kreukvorming of morsen en vingerafdrukken of vlekken door intensief gebruik. Lamineren wordt toegepast voor allerhande soorten drukwerk, zoals visitekaartjes, prijslijsten, menukaarten van restaurants, landkaarten of posters.

Viking lifestyle image

De belangrijkste voordelen van lamineren

Het lamineren van een document kent talrijke voordelen. Met lamineren kunt u:

 • Documenten beschermen tegen fysieke schade door regelmatig gebruik. Documenten kunt u waterafstotend en scheurvast maken door ze dubbelzijdig te lamineren (bekend als "inkapselen").
 • Het uiterlijk van uw documenten verfraaien en de leesbaarheid vergroten. Lamineren versterkt met name de kleur en het contrast van de inkt en zorgt zo voor een hoogwaardige presentatie van uw documenten.
 • Ervoor zorgen dat uw documenten het professionele imago van uw merk weerspiegelen. Door zakelijke documenten zoals brochures of prijslijsten te lamineren, kunt u het aanzien en de geloofwaardigheid van uw merk een boost geven.
 • De levensduur van een document verlengen. Omdat u met lamineren schade aan documenten voorkomt en ze in een onberispelijke staat houdt, kunnen gelamineerde documenten zeer lang meegaan zonder dat ze hun leesbaarheid verliezen.

Soorten lamineerapparaten

Er zijn twee soorten lamineerapparaten: Zak-lamineerapparaten en rol-lamineerapparaten.

Zak-lamineerapparaten

Zak-lamineerapparaten maken gebruik van lamineerhoezen, die in wezen kunststof hoezen zijn waarin u uw document schuift. Zodra de kunststof hoes met uw document in het lamineerapparaat is ingevoerd, smelt het apparaat de hoes dicht met warmte en sluit zo het document in.

Belangrijkste voordelen.

 • Optimaal voor incidenteel gebruik
 • Eenvoudig in bediening en gebruik
 • Compact en eenvoudig op te bergen
Rol-lamineerapparaten

Automatische lamineerapparaten zijn optimaal als u regelmatig lamineert, ze worden meestal gebruikt in bedrijven als kleine drukkerijen of copyshops. Doordat ze volledig geautomatiseerd zijn, kunt u een grote hoeveelheid documenten in één keer lamineren, wat uw productiviteit aanzienlijk verhoogt.

Belangrijkste voordelen.

 • Optimaal voor wie regelmatig of grote volumes lamineert
 • Verhoogt de productiviteit ten opzichte van traditionele lamineerapparaten
 • Levert een professioneel resultaat van hoge kwaliteit

Verschil tussen warm en koud lamineren

Bij warm lamineren smelt het apparaat beide zijden van de kunststof hoes samen met warmte. Lamineerapparaten die met warmte lamineren, werken op elektriciteit en hebben een bepaalde opwarmtijd nodig om de machine op temperatuur te brengen. Bij koud lamineren daarentegen komt geen warmte om de hoek kijken. Bij lamineerapparaten die koud lamineren, oefent de machine een bepaalde mate druk uit op de lijm om de hoes stevig te sluiten. Welk type apparaat u kiest om uw documenten te lamineren, hangt volledig af van uw voorkeur en situatie.

Afmetingen lamineerapparaten

U kunt kiezen uit een hele rits verschillende formaten machines, naargelang uw lamineerbehoeften. Het meest gebruikt zijn A3- en A4-lamineerapparaten, omdat deze optimaal zijn voor het lamineren van kleine tot middelgrote documenten zoals visitekaartjes of prijslijsten. Een A3-lamineerapparaat kan zowel A3- als A4-formaten en kleine documenten zoals A5 of A6 lamineren. Moet u grotere documenten lamineren, zoals posters of bewegwijzering, kies dan voor een breedformaat-lamineerapparaat. A2-lamineerapparaten zijn hiervoor het meest geschikt, omdat ze een grotere invoerbreedte hebben. A2-lamineerapparaten zijn ook geschikt voor documenten van A2-formaat en kleiner.

Lamineerfrequentie, locatie & gebruik

Welk lamineerapparaat voor u het meest geschikt is, hangt ook af van hoe vaak u documenten lamineert. Bij het kiezen van het juiste lamineerapparaat moet u rekening houden met het aantal mensen dat er regelmatig gebruik van maakt. Kleine tot middelgrote lamineerapparaten, vooral A4-lamineerapparaten, zijn compact genoeg om in uw persoonlijke werkplek te plaatsen. Lamineerapparaten met grotere afmetingen, zoals A3 of A2, zijn weer zeer geschikt voor grote gemeenschappelijke werkruimten.

Kleine kantoren & persoonlijk gebruik

Als u af en toe documenten lamineert voor persoonlijk gebruik of een paar keer per week op kantoor, dan volstaat een klein, compact lamineerapparaat. Zak-lamineerapparaten zijn gebruiksvriendelijk en zeer praktisch, en daarom de beste keuze voor licht tot matig gebruik.

Dagelijks gebruik op kantoor

Voor frequent gebruik met hoge volumes zijn automatische lamineerapparaten de uitgelezen keuze. Bent u op zoek naar een lamineerapparaat voor een groot kantoor of schoolgebouw, kies dan voor een automatisch lamineerapparaat waarmee u binnen enkele minuten een grote hoeveelheid documenten kunt verwerken.

Formaat hoezen

Lamineerhoezen zijn er in verschillende formaten. Afhankelijk van de documenten die u wilt lamineren, kunt u kiezen uit verschillende formaten, zoals A4-, A3- of A2-hoezen. Let er bij de aankoop van de lamineerhoezen ook op dat uw lamineerapparaat compatibel is met de gekozen hoezen.

Dikte van de hoes

De dikte of materiaalsterkte van de lamineerhoes bepaalt de mate van bescherming die het lamineren biedt. Als u een document wilt lamineren dat regelmatig wordt gebruikt, kan het slim zijn om een dikkere hoes te kiezen. De dikte van een lamineerhoes wordt uitgedrukt in microns. Een dikkere hoes zorgt voor een steviger en stijver resultaat. U kunt kiezen voor diktes van 80, 100, 125, 175 of 250 micron. Verzeker uzelf er vooral van dat uw lamineerapparaat met de gewenste dikte kan werken.

Oppervlak van de hoes

De afwerking van een lamineerhoes is van groot belang voor het eindresultaat van uw document. Als u de leesbaarheid van een document wilt behouden, kies dan voor een hoes met een mat, minder reflecterend oppervlak. Een glanzende afwerking daarentegen wordt ook vaak gekozen bij lamineerprojecten. Het zorgt juist voor een gepolijste en professionele uitstraling van uw documenten.

Functies om te overwegen

 • Opwarmtijd: Het bereiken van de juiste temperatuur kan enige tijd duren. Als u regelmatig lamineert, kies dan voor een lamineerapparaat met een korte opwarmtijd.
 • Energiezuinigheid: Het is belangrijk om een apparaat te kiezen met energiebesparende functies, zoals automatische uitschakeling, om het energieverbruik te beperken en veiligheid te garanderen.
 • Storingsvrij & Jam release: Er bestaat altijd een kans dat uw document vastloopt in het lamineerapparaat. Om dit soort gedoe te voorkomen, kunt u kijken naar lamineerapparaten met een Jam Free-functie, dit zorgt voor een soepel lamineerproces. De Jam Release-functie kan weer van pas komen om vastgelopen hoezen snel te verwijderen.
 • Productiviteit: Kies voor een hoge productiviteit met een lamineerapparaat met Auto Sense-functie, hiermee herkent het apparaat automatisch de juiste hoesdikte en kiest het de juiste instellingen.
 • Geavanceerde veiligheid: Zorg voor een veilige werkomgeving door te kiezen voor een lamineerapparaat met veiligheidsfuncties, zoals oppervlaktetemperatuurregeling, zodat u met een gerust hart kunt werken.

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.