Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Hoe wilt u bij ons winkelen?

Particulier gebruiker

Voor particulieren worden alle prijzen incl. btw getoond

Toon incl. btw
Zakelijk gebruiker

Wanneer u een zakelijke gebruiker bent, kunt u waarschijnlijk btw terugvorderen.

Toon excl. btw

Wat betekenen de verschillende milieukeurmerken?

 

Milieulogo's in eigen beheerBetekenis
Recycle_logo

Gerecycled
Het product bestaat uit postconsument en/of preconsument gerecycled afvalmateriaal. Het bevat 30% of meer gerecycled materiaal (qua gewicht). Voor producten waarin houtpulp is verwerkt geldt dat 'nieuwe’ grondstoffen afkomstig moeten zijn van traceerbare, legale herkomst. Bij minder dan 30% wordt geval per geval bekeken of het product qua recycling marktleider is binnen de productcategorie.  Van toepassing op ieder type product, behalve vloeistoffen en voedingswaren.

Remanufactured_refilled

Geherfabriceerd of hervuld
Gemaakt van kwalitatieve onderdelen van gebruikte producten en producten, zoals printerinkt, die eenmalige onderdelen vervangen. Bestaat voor minstens 30% uit materiaal dat wordt verkregen uit gebruikte producten (qua gewicht). Dit label geldt niet voor producten waarvan de enige claim is dat de fabrikant STMC-gecertificeerd is (Standardised Test Methods Committee). Voorbeelden: Elektronica, inkt- toner- en faxcartridges. 

 
Milieukeurmerken van derdenBetekenis

FSC

FSC (Forestry Stewardship Council) –
Keurmerk verantwoord bosbeheer.

Chain of Custody systeem. Houtproducten met ononderbroken weg van bos naar eindgebruiker. Dit is inclusief alle procesfasen, productie en distributie. Het logo geeft aan dat houtproducten afkomstig zijn uit gecertificeerde, goed onderhouden bossen en niet zijn vermengd met producten uit niet-gecertificeerde bossen.

fairtrade

Fairtrade
Producten die sociale en ethische productienormen ondersteunen en verbeteren ontvangen het Fairtrade logo. Het logo is meestal te vinden op eten en drinken. Fairtrade maakt zich sterk voor betere prijzen, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, lokale duurzaamheid en eerlijke handelsvoorwaarden voor boeren en werknemers in derde wereld landen.

PEFC

PEFC – Keurmerk voor duurzaam bosbeheer
Chain of Custody  systeem. Houtproducten met ononderbroken weg van bos naar eindgebruiker. Dit is inclusief alle procesfasen, productie en distributie. Het logo geeft aan dat houtproducten afkomstig zijn uit gecertificeerde, goed onderhouden bossen en niet zijn vermengd met producten uit niet-gecertificeerde bossen.


kikker

Rainforest Alliance Certified™
Het keurmerk ‘groene kikker’ geeft aan dat producten die afkomstig uit bossen, van een boerderij of toeristisch bedrijf, zijn gecontroleerd om te voldoen aan normen die ecologische, sociale en economische duurzaamheid vereisen. Meestal te vinden op eten en drinken.

Waarom een kikker?
Kikkers zijn indicatiesoorten, wat betekent dat ze een symbool zijn voor de gezondheid van het milieu en ze zijn te vinden op elk continent behalve op Antarctica.

UTZ Certified

UTZ Certified
UTZ certification shows you that products have been sourced, from farm to shop shelf, in a sustainable manner. To become certified, all UTZ suppliers have to follow the Code of Conduct, which offers expert guidance on better farming methods, working conditions and care for nature. This in turn leads to better production, a better environment and a better life for everyone.


blaue_engel

Blauwe Engel
Het label Blauwe Engel werd in 1978 geïntroduceerd door de federale overheid van Duitsland. Het wordt toegekend aan producten en diensten die voordelen voor het milieu hebben en die van hoge kwaliteit zijn wat betreft bruikbaarheid, gezondheid en veiligheid. 
Factoren waar naar gekeken wordt: 

  • economisch gebruik van grondstoffen tijdens productie en gebruik;
  • een lange levensduur;
  • duurzame verwijdering. 

Het is van toepassing op alle soorten producten.

nordic swan

Nordic Swan
Het label werd in 1989 geïntroduceerd door de Noordse Raad van Ministers. Het is bedoeld om productiemethoden aan te moedigen die minimale impact creëren voor het milieu en bijdragen aan duurzame consumptie. Het is van toepassing op alle soorten producten.  


ecolabel

EU Ecolabel
Het label geeft aan dat het product voldoet aan ‘strenge’ milieucriteria. Het moet een verminderd milieueffect hebben gedurende de levenscyclus: van de winning van grondstoffen tot de productie, het gebruik en de verwijdering. Het Ecolabel overweegt meer dan alleen energieverbruik, waardoor het bij de beste keurmerken in zijn klasse hoort. Het is van toepassing op alle soorten producten.


greenguard

GREENGUARD
GREENGUARD-certificering helpt fabrikanten bij het creëren van interieurproducten en -materialen met lage chemische emissies. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit van ruimtes waarin de producten worden gebruikt. Alle GREENGUARD-gecertificeerde producten staan vermeld in de UL-SPOT database voor duurzame producten. 

gecertificeerd_biologisch

Gecertificeerd Biologisch (EU-Biologo en nationale keurmerken zoals EKO-Keurmerk, BioSiegel etc.)
Het EU-Biologo staat op erkende biologische producten. Dat betekent dat die producten voldoen aan strikte, door de EU opgestelde criteria voor de productie, verwerking, vervoer en de opslag ervan. Het logo mag enkel worden gebruikt wanneer producten voor minstens 95% uit biologische ingrediënten bestaan en voor de resterende 5% aan extra strikte criteria voldoen. Geen enkel ingrediënt mag zowel in biologische als in niet-biologische vorm aanwezig zijn. Vooral te vinden op eten en drinken.
Naast het EU-Biologo moet het nummer worden vermeld van het controleorgaan dat het product heeft gecertificeerd binnen een EU-lidstaat. EKO-Keurmerk en Bio Siegel zijn enkele voorbeelden. Logo van nationale programma's wordt vaak afgebeeld naast EU-Biologocradle

The Cradle to Cradle Certified™ Deze productstandaard helpt ontwerpers en fabrikanten om hun proces continu te verbeteren op basis van vijf productkwaliteitscriteria: 

  • ingrediënten voor de gezondheid;
  • hergebruik van materialen;
  • hernieuwbare energie en steenkoolbeheer;
  • waterbeheer; 
  • sociale rechtvaardigheid.

Het is van toepassing op alle soorten producten.
Het product wordt getest op deze criteria en krijgt naar aanleiding van de overeenstemmingen de bijbehorende classificatie: Basis, Brons, Zilver, Goud of Platina. De laagste rating wordt gebruikt als de algemene rating van het product.nf_environment

NF Milieu Ecolabel
Een vrijwillig keurmerk dat is uitgegeven door AFNOR Certification. Het NF Milieu Ecolabel wordt uitgegeven aan producten die voldoen aan de criteria voor ecologisch gebruik. Deze criteria zijn bepaald na onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van fabrikanten, consumentenbescherming, milieubescherming, distributieverenigingen en overheidsinstanties. Het is o.a. te vinden op schoonmaakmiddelen, bosproducten zoals papier en meubels. 

Oostenrijks_Ecolabel

Oostenrijks Ecolabel
Het Oostenrijks Ecolabel wordt toegekend aan producten en diensten zoals toerisme, onderwijs en catering. Het Ecolabel biedt u hulp bij het kiezen van producten of diensten die het minst schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid. 

Cabron Neutral

Co₂-neutraal (diverse onafhankelijke programma's/keurmerken)
Bij een CO₂-neutraal product is de som van de tijdens de productie onvermijdelijk vrijgekomen broeikasgassen gecompenseerd via een erkend, gecertificeerd compensatieprogramma.

Certified_compostable

Gecertificeerd Composteerbaar (diverse programma's en keurmerken van derde partijen)  
Composteerbaar houdt in dat een product volledig biologisch afbreekbaar is op een composthoop zonder gifstoffen in de bodem achter te laten.

animal_cruelty

Leaping Bunny Certified (Dierenleedvrij)
Producten met het Leaping Bunny-certificaat zijn niet getest op dieren.
Leaping Bunny wordt gezien als de wereldwijde gouden standaard voor dierenleedvrije cosmetica-, persoonlijke verzorging en huishoudproducten.
Wereldwijd vormen meer dan 1.000 merken samen met trots de Leaping Bunny familie. Velen zetten het Leaping Bunny logo op hun verpakking om consumenten te helpen dierenleedvrij te winkelen. 

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Stuur ons een bericht

Neem contact met ons op

077-3238900

Werkdagen 08.00 - 18.00 u.

Klantenservice & Feedback

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.

×