Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Wat betekenen de verschillende milieukeurmerken?

Zelfverklaarde milieuclaims
*voldoet aan ISO 14021 criteria
Verklaring van de claimClaim label
GerecycledProducten met gerecyclede inhoud bevatten 30% of meer gerecyclede grondstoffen, op basis van gewicht.Recycle_logo
Geherfabriceerd of hervuldProducten die zijn gemaakt met hoogwaardige onderdelen van eerder gebruikte producten en producten die eenmalig te gebruiken wegwerpartikelen vervangen. Bestaat minstens voor 30% uit materiaal dat wordt verkregen uit gebruikte producten (qua gewicht).Remanufactured_refilled
 
Milieulabel/claim van derdenVerklaring van de claim Claim label
FSC®-gecertificeerd

Producten gemaakt van materialen die afkomstig zijn uit gecertificeerd goed beheerde bossen.

De FSC-certificering bevordert een milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar beheer van de bossen in de wereld door middel van verificatie van de toeleveringsketen door een derde partij.

Meer informatie

FSC
PEFC-gecertificeerd

Producten gemaakt van materialen die afkomstig zijn uit gecertificeerd goed beheerde bossen.

Het PEFC-programma bevordert duurzaam bosbeheer door middel van verificatie door een derde partij van de toeleveringsketen om ervoor te zorgen dat hout en andere bosproducten dan hout worden geproduceerd met inachtneming van ecologische, sociale en ethische normen.

Meer informatie

PEFC
Fairtrade

Producten die voldoen aan de sociale, ecologische en economische criteria van Fairtrade en die de duurzame ontwikkeling van kleinschalige producenten en landarbeiders in de armste landen ter wereld ondersteunen.

Meer informatie

fairtrade
Rainforest Alliance Certified™

Rainforest Alliance Certified Producten zijn afkomstig van landbouw- of bosbouwbedrijven die voldoen aan uitgebreide milieunormen en daarnaast de rechten en het welzijn van werknemers, hun gezinnen en gemeenschappen bevorderen.

Meer informatie

kikker
Blue Angel

Producten met het Blauwe Engel logo gelden als minder belastend voor het milieu, voldoen aan hoge normen voor de bescherming van de menselijke gezondheid en bevorderen ecologische productinnovaties.

Meer informatie

blaue_engel
Nordic Swan

Nordic Swan garandeert dat producten voldoen aan verschillende strenge milieueisen, in alle relevante fasen van de levenscyclus van het product.

De basis van het Nordic Swan Ecolabel wordt gevormd door strenge eisen voor chemicaliën die worden gebruikt in producten en een voortdurende aanscherping van deze eisen voor een duurzame ontwikkeling. 

Meer informatie

nordic swan

EU Eco Label

Producten en diensten die gedurende hun hele levenscyclus aan strenge milieu-eisen voldoen: van het winnen van grondstoffen tot productie, distributie en afvalverwerking.

Het EU Ecolabel bevordert de circulaire economie door producenten aan te moedigen minder CO2 uit te stoten en minder afval te produceren tijdens de productie. En het moedigt bedrijven aan om producten te ontwikkelen die duurzaam, gemakkelijk te repareren en recyclebaar zijn.

Meer informatie

ecolabel

NF Environnement Ecolabel

NF Environnement Ecolabel is voor producten die voldoen aan milieu- en doelmatigheidscriteria.

Dit keurmerk is bedoeld om producten en verpakkingen te kunnen onderscheiden die gedurende hun hele levenscyclus een beperkte impact op het milieu hebben.

Meer informatie

nf_environment
Oostenrijks Ecolabel

Oostenrijks Ecolabel wordt toegekend aan producten en diensten die aan de hand van de milieucriteria van het programma zijn beoordeeld.

Deze omvatten de effecten van het gebruik van een product of een dienst, alsmede het productieproces, de verwijdering en de kwaliteit en geschiktheid voor gebruik ("levenscyclus").

Meer informatie

Oostenrijks_Ecolabel
Cradle to Cradle-gecertificeerd®

Cradle to Cradle-gecertificeerd® is de wereldwijde standaard voor producten die veilig, circulair en verantwoord geproduceerd zijn.

De norm beoordeelt de veiligheid, circulariteit en verantwoordelijkheid van materialen en producten in vijf categorieën van duurzaamheidsprestaties: materiaalgezondheid, productcirculariteit, schone lucht & klimaatbescherming, water & grondbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Meer informatie

Cradletocradle
Leaping Bunny-gecertificeerd (Dierenleedvrij)

Leaping Bunny wordt gezien als de wereldwijde gouden standaard voor dierenleedvrije cosmetica-, persoonlijke verzorging en huushoudproducten.

Producten met het Leaping Bunny-certificaat zijn niet getest op dieren.

Meer informatie

leaping_bunny
Gecertificeerd biologisch

(Er zijn meerdere nationale programma's beschikbaar voor de certificering van biologische producten. EU Green Leaf Logo is optioneel.
GB Biologische certificeringsregelingen gebruiken de EU-biologische regelgeving als basis)

Gecertificeerde biologische producten voldoen aan de voorschriften die de Europese Unie voor de biologische landbouw heeft vastgesteld met betrekking tot de wijze waarop zij moeten worden geproduceerd, verwerkt, vervoerd en opgeslagen. Het logo mag enkel worden gebruikt op producten die voor ten minste 95 % uit biologische ingrediënten bestaan en die voor de resterende 5% aan extra strikte criteria voldoen. Geen enkel ingrediënt mag tegelijkertijd in biologische en niet-biologische vorm aanwezig zijn.

Meer informatie

organic_2

Gecertificeerd
CO₂-neutraal

Een CO2-neutraal product is een product waarbij de som van de onvermijdelijke CO2-uitstoot die tijdens de productie en distributie wordt veroorzaakt, wordt gecompenseerd via een erkend, gecertificeerd CO2-compensatieproject.

* Er zijn diverse erkende programma’s van derden beschikbaar om producten te certificeren als CO2-neutraal. Momenteel betrekken we de Climate Partner en My Climate-programma's in ons verificatieproces.
 
 
Gecertificeerd composteerbaar Composteerbare producten zijn in staat om op een composthoop uiteen te vallen in niet-giftige natuurlijke elementen, waardoor er geen gifstoffen in de bodem achterblijven.

* Er zijn diverse erkende programma’s van derden beschikbaar om producten te certificeren als biologisch afbreekbaar. We nemen momenteel producten op die zijn getest volgens en 13432 Standard in ons verificatieproces.
 
Gecertificeerd biologisch afbreekbaar Biologisch afbreekbare producten kunnen op natuurlijke wijze worden afgebroken door bacteriën of andere levende organismen, zoals schimmels of bacteriën. Deze helpen om ze af te breken tot bestanddelen die in de natuur voorkomen.

* Er zijn verschillende erkende programma's van derden om producten als composteerbaar te certificeren. Wij nemen momenteel OK Biodegradable Water en OK Biodegradable Soil op in ons verificatieproces.
 
 

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Stuur ons een bericht

Neem contact met ons op

077 3238000

Werkdagen 08.00 - 18.00 u.

Klantenservice & Feedback

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.

×