Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Hoe wilt u bij ons winkelen?

Particulier gebruiker

Voor particulieren worden alle prijzen incl. BTW getoond

Toon incl. BTW
Zakelijk gebruiker

Wanneer u een zakelijke gebruiker bent, kunt u waarschijnlijk BTW terugvorderen.

Toon excl. BTW

Wat betekenen de verschillende milieukeurmerken?

KeurmerkBetekenis

FSC

FSC (Forestry Stewardship Council) –
Keurmerk verantwoord bosbeheer.

Chain of Custody systeem. Houtproducten met ononderbroken weg van bos naar eindgebruiker. Dit is inclusief alle procesfasen, productie en distributie. Het logo geeft aan dat houtproducten afkomstig zijn uit gecertificeerde, goed onderhouden bossen en niet zijn vermengd met producten uit niet-gecertificeerde bossen.

fairtrade

Fairtrade
Producten die sociale en ethische productienormen ondersteunen en verbeteren ontvangen het Fairtrade logo. Het logo is meestal te vinden op eten en drinken. Fairtrade maakt zich sterk voor betere prijzen, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, lokale duurzaamheid en eerlijke handelsvoorwaarden voor boeren en werknemers in derde wereld landen.

PEFC

PEFC – Keurmerk voor duurzaam bosbeheer
Chain of Custody  systeem. Houtproducten met ononderbroken weg van bos naar eindgebruiker. Dit is inclusief alle procesfasen, productie en distributie. Het logo geeft aan dat houtproducten afkomstig zijn uit gecertificeerde, goed onderhouden bossen en niet zijn vermengd met producten uit niet-gecertificeerde bossen.


kikker

Rainforest Alliance Certified™
Het keurmerk ‘groene kikker’ geeft aan dat producten die afkomstig uit bossen, van een boerderij of toeristisch bedrijf, zijn gecontroleerd om te voldoen aan normen die ecologische, sociale en economische duurzaamheid vereisen. Meestal te vinden op eten en drinken.

Waarom een kikker?
Kikkers zijn indicatiesoorten, wat betekent dat ze een symbool zijn voor de gezondheid van het milieu en ze zijn te vinden op elk continent behalve op Antarctica.blaue_engel

Blauwe EngelHet label Blauwe Engel werd in 1978 geïntroduceerd door de federale overheid van Duitsland. Het wordt toegekend aan producten en diensten die voordelen voor het milieu hebben en die van hoge kwaliteit zijn wat betreft bruikbaarheid, gezondheid en veiligheid. 
Factoren waar naar gekeken wordt: 

  • economisch gebruik van grondstoffen tijdens productie en gebruik;
  • een lange levensduur;
  • duurzame verwijdering. 

Het is van toepassing op alle soorten producten.
 

nordic swan

Nordic Swan
Het label werd in 1989 geïntroduceerd door de Noordse Raad van Ministers. Het is bedoeld om productiemethoden aan te moedigen die minimale impact creëren voor het milieu en bijdragen aan duurzame consumptie. Het is van toepassing op alle soorten producten.  


ecolabel

EU Ecolabel
Het label geeft aan dat het product voldoet aan ‘strenge’ milieucriteria. Het moet een verminderd milieueffect hebben gedurende de levenscyclus: van de winning van grondstoffen tot de productie, het gebruik en de verwijdering. Het Ecolabel overweegt meer dan alleen energieverbruik, waardoor het bij de beste keurmerken in zijn klasse hoort. Het is van toepassing op alle soorten producten.
greenguard

GREENGUARD
GREENGUARD-certificering helpt fabrikanten bij het creëren van interieurproducten en -materialen met lage chemische emissies. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit van ruimtes waarin de producten worden gebruikt. Alle GREENGUARD-gecertificeerde producten staan vermeld in de UL-SPOT database voor duurzame producten. 

gecertificeerd_biologisch

Gecertificeerd Biologisch
Dit keurmerk wordt gebruikt voor producten die door een geautoriseerd controlebureau/instantie als biologisch zijn gecertificeerd. Dit betekent dat ze aan strikte voorwaarden voldoen als het gaat om hoe producten worden geproduceerd, verwerkt, getransporteerd en opgeslagen. 
Het logo kan alleen worden gebruikt op producten als deze ten minste 95% biologische ingrediënten bevatten en bovendien voor de resterende 5% strikte voorwaarde in acht nemen. Meestal te vinden op eten en drinken. 
 cradle

The Cradle to Cradle Certified™ Deze productstandaard helpt ontwerpers en fabrikanten om hun proces continu te verbeteren op basis van vijf productkwaliteitscriteria: 

  • ingrediënten voor de gezondheid;
  • hergebruik van materialen;
  • hernieuwbare energie en steenkoolbeheer;
  • waterbeheer; 
  • sociale rechtvaardigheid.

Het is van toepassing op alle soorten producten.
Het product wordt getest op deze criteria en krijgt naar aanleiding van de overeenstemmingen de bijbehorende classificatie: Basis, Brons, Zilver, Goud of Platina. De laagste rating wordt gebruikt als de algemene rating van het product.
 nf_environment

NF Milieu Ecolabel
Een vrijwillig keurmerk dat is uitgegeven door AFNOR Certification. Het NF Milieu Ecolabel wordt uitgegeven aan producten die voldoen aan de criteria voor ecologisch gebruik. Deze criteria zijn bepaald na onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van fabrikanten, consumentenbescherming, milieubescherming, distributieverenigingen en overheidsinstanties. Het is o.a. te vinden op schoonmaakmiddelen, bosproducten zoals papier en meubels. 

Oostenrijks_Ecolabel

Oostenrijks Ecolabel
Het Oostenrijks Ecolabel wordt toegekend aan producten en diensten zoals toerisme, onderwijs en catering. Het Ecolabel biedt u hulp bij het kiezen van producten of diensten die het minst schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid. 

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Stuur ons een bericht

Neem contact met ons op

077-3238900

Werkdagen 08.00 - 18.00 u.

Klantenservice & Feedback

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.