Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie

Ergonomie Shop

We werken allemaal langer, waarbij de meeste mensen een groot deel van hun dag naar een computerscherm staren - of dat nu op kantoor, thuis of onderweg is. Hoewel we tegenwoordig niet meer zonder onze computers, laptops, tablets en mobiele telefoons kunnen, kunnen we iets doen aan de slechte werkgewoonten die ermee gepaard gaan en die zoveel gezondheidsproblemen veroorzaken.

Ergonomisch werken is goed werken voor het leven

Een slechte houding bij het gebruik van computers, laptops en tablets is een van de grootste oorzaken van nek- en rugpijn en heeft een ernstige invloed op de productiviteit op het werk en op het persoonlijke leven in het algemeen.

Mensen die pijn of ongemak ervaren, zullen waarschijnlijk niet optimaal presteren, en dit leidt vaak tot ziekteverzuim - en in sommige gevallen tot langdurige verwondingen en handicaps.

Uit onderzoek van de ergonomische werkplekspecialisten Fellowes blijkt dat 79% van ons toegeeft onderuitgezakt achter een bureau te zitten. Tel daarbij op dat de meeste mensen meer dan 7 uur per dag aan een bureau zitten en je begint de volle omvang van het probleem te beseffen.

Viking biedt een uitgebreid assortiment ergonomische oplossingen van top tot teen - van ergonomische stoelen, rug- en voetsteunen, laptopstandaards, monitorarmen en -verhogers, polssteunen tot zit-sta-oplossingen, die u helpen actief, gefocust en energiek te zijn.

Zit-sta oplossingen

Bevorder een betere werkhouding en welzijn met behulp van een in hoogte verstelbaar sta-bureau! Perfect voor het minimaliseren van lange uren aan een bureau, een sta-bureau stelt u in staat uw werkruimte aan te passen om uw gezondheid tijdens het werk te verbeteren.

Ergonomische zitten

Hier bij Viking hebben we een reeks van de beste ergonomische bureaustoelen geselecteerd die speciaal zijn ontworpen om rugpijn te voorkomen en te minimaliseren, en die kwaliteit en functionaliteit combineren.

Ergonomische bureaus

Of het nu op kantoor is of thuis, de meesten van ons brengen veel tijd door met werken achter een bureau. Een comfortabele en gebruiksvriendelijke opstelling kan dus echt het verschil maken in uw dagelijks leven.

Volg de Fellowes 4 Zone-aanpak voor gezonder werken

Om het kiezen voor de juiste ergonomieproducten gemakkelijk te maken heeft Fellowes de 4 zone aanpak voor gezond werken geïntroduceerd.

In vier simpele stappen kunt u de meest voorkomende slechte gewoonten, potentiele risico's en meest effectieve werkplek oplossingen identificeren, waar het werk u ook brengt.

Door het aannemen van de juiste houding en door ervoor te zorgen dat uw ogen, nek, rug en benen in de juiste positie staan zult u zich verbazen hoe goed u zich kunt voelen, zowel mentaal als fysiek. Dit zorgt ervoor dat u meer gemotiveerd en productiever zult werken.

Zone 1 - Voorkom rugspanning

In een stoel zitten zonder de juiste ondersteuning kan een slechte bloedsomloop, rugklachten en algehele vermoeidheid veroorzaken. Onze selectie ergonomische stoelen, rugleuningen en voetsteunen zorgt ervoor dat u in de optimale positie zit.

Zone 2 - Vermijd druk op de pols

Uren achtereen typen op een toetsenbord of laptop kan pijn en ongemak aan uw polsen veroorzaken; muismatten met polssteun en toetsenbord polssteunen zullen dit verlichten.

Zone 3 - Verlicht nekbelasting

Voorover leunen en uw hoofd omhoog of omlaag kantelen om uw computerscherm of de documenten waar u aan werkt te zien, kan uw nek en rug belasten. Overweeg het gebruik van monitorarmen en -standaards, laptopsteunen en documenthouders.

Zone 4 - Verminder inactiviteit

Wissel zitten en staan af om actief de gezondheidsrisico's van zittend werk, zoals hartaandoeningen, obesitas, kanker en diabetes, te verminderen. Zit-sta bureaus of werkstations zijn het voor de hand liggende antwoord.

Bureauaccessoires

Het inrichten van een bureau dat aan uw ergonomische behoeften voldoet, is een belangrijk onderdeel van het waarborgen van gezondheid en veiligheid op de werkplek. Een verstelbare monitorstandaard kan erg belangrijk zijn, of je nu een laptop of desktopcomputer gebruikt.

Bestsellers

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.