Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
ttb-icon_filing-archiving_v2.png

Bespaar tot 65%

Bereid u voor met onze archiveringsaanbiedingen!

ttb_filing-archiving-hybris_period1_H.png
Zie deals Koop nu ›

Hoe wilt u bij ons winkelen?

Particulier gebruiker

Voor particulieren worden alle prijzen incl. BTW getoond

Toon incl. BTW
Zakelijk gebruiker

Wanneer u een zakelijke gebruiker bent, kunt u waarschijnlijk BTW terugvorderen.

Toon excl. BTW

Wat betekenen de verschillende papierkeurmerken?

KeurmerkBetekenis
FSCFSC staat voor Forest Setwardship Council. Het keurmerk FSC wordt gegeven wanneer de grondstof voor papier/karton (producten) komt uit verantwoord beheerde bossen.

Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is dus niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden ('oerbos') en ook niet van plantages waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.
Het keurmerk zegt dus iets over de herkomst van de grondstof voor het papier en papierproducten. Het keurmerk stelt geen eisen aan het productieproces van papier of karton.
TFCTCF staat voor Totally Chlorine Free. Dit is een in de papierindustrie gebruikte term voor pulp welke is gebleekt zonder gebruik te maken van chloorgas en/of chloorverbindingen. De pulp is dan meestal met zuurstof gebleekt. Dit betekent echter niet dat de pulp gegarandeerd geheel chloorvrij zal zijn, er kunnen van nature aanwezige sporen chloor in de pulp zitten. Ook kan er chloor van recycled papier in de pulp zitten.

De reden dat papier chloorvrij gebleekt wordt, is dat dit het ontstaan van dioxines tegengaat, een sterk vervuilend broeikasgas.
EU EcolabelEU Ecolabel is een Europees milieukeurmerk voor non-food producten en diensten, die minder milieubelastend zijn dan vergelijkbare producten. Dit komt met name door energie- en waterbesparing, afvalreductie of het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen naar lucht, water en bodem.
Producten met dit keurmerk hebben een aantoonbaar geringere milieubelasting gedurende de gehele levenscyclus, vergeleken met producten zonder Ecolabel. Dit geldt voor de grondstoffen (papier uit duurzaam beheerde bossen of gerecycled papier), energie- en waterverbruik, tot schadelijke stoffen, verpakking en afval.
PEFC

Het PEFC-keurmerk is een keurmerk voor producten die zijn vervaardigd van hout uit een duurzaam beheerd bos. Dit houdt onder meer in dat het bos wordt beheerd met respect voor de natuur en mensen.

Enkele criteria voor duurzaam bosbeheer zijn:

 • behoud en verbetering van de productieve functies van het bos;
 • behoud van sociaal-economische functies;
 • bescherming en verbetering van de biodiversiteit.
Blue AngelBlue Angel is een certificaat voor kringlooppapier (RAL-UZ 14). Het is een Duits keurmerk, uitgaande van het Duitse milieuministerie, dat wordt gecontroleerd door een onafhankelijke instelling. Het Blauwe Engel label geldt als één van de meest degelijke en vergaande milieukeurmerken. Het papier voldoet onder andere aan de onderstaande criteria:
 • 100% vervaardigd uit postconsumptie gerecyclede vezels.
 • Vezels voor minstens 65% uit oude kranten en ongesorteerd huishoudelijk papierafval (zogenoemde onder- en midden soorten).
 • Geen pigmenten met kwik, lood, cadmium of chroom VI.
 • Bij de behandeling van oud papier is gebruik van chloor, halogeenverbindingen of moeilijk afbreekbare complexvormende middelen en optische witmakers niet toegelaten.
 • Geen gebruik van schadelijke, mutagene, teratogene, toxische of carcinogene stoffen.
 • Voldoen aan technische eisen die in DIN-normen worden opgelegd.
 • Kindveilig: norm DIN EN 71, deel 3 ´Veiligheid van kinderspeelgoed'.
 • Archiveerbaarheid: minstens aan klasse LDK 12-80 volgens norm DIN 6738-92 voldoen.

Terug naar Klantenservice

Klantenservice & Feedback

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.