Meteen naar inhoud Meteen naar navigatie
Promo Image
Vrol-ei-k Pasen! Gratis Lindt paaschocolade!
Product Image
Bel ons: 077 3238000

Bel support


Maandag - Vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur

*Let op: voor bellen naar een vaste lijn wordt het lokale tarief in rekening gebracht. Oproepen vanaf mobiele telefoons kunnen variëren. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over de exacte gesprekskosten.

Klantenservice
Prijzen excl. BTW.

Prijzen incl. / excl. BTW


U kunt kiezen of u de prijzen inclusief of exclusief BTW op onze website wilt zien

Handleiding Netwerk Systemen

  • Routers

    Routers voorzien de verschillende apparaten binnen een huishouden of bedrijf van internet. Zo ontstaat een intern netwerk waarin de router centraal staat. Er bestaan verschillende beveiligingsprotocollen om uw netwerk te beschermen wanneer u internet gebruikt. WPA2-beveiliging beschermt bijvoorbeeld tegen alle gevaren die u kunt tegenkomen. Om ergernissen en tijdverlies te voorkomen, kunt u het beste werken met een snel WiFi-netwerk en het best mogelijke WiFi-bereik. Als u het meeste uit uw netwerk wilt halen en volop van uw verschillende apparaten wilt genieten, doet u er goed aan te investeren in een goed presterende en snelle router.


    Router ›
    Gegevensoverdracht – ethernetverbinding
    Router

    Er zijn twee belangrijke ethernetstandaarden die invloed hebben op de overdracht van uw gegevens van het ene apparaat naar het andere via uw netwerk: Fast Ethernet en Gigabit Ethernet.

    Gigabit Ethernet ondersteunt een overdracht van 1000 Mbit/s tegenover slechts 100 Mbit/s met Fast Ethernet. De meeste netwerkapparaten hebben Gigabit Ethernet met uitzondering van enkele repeaters. De snelheid in MB per seconde vind je door het aantal Mbits door acht te delen. Gigabit Ethernet heeft dus een snelheid van 125 MB/s en Fast Ethernet een snelheid van 12,5 MB/s.
    Globaal is Gigabit Ethernet tien keer sneller dan Fast Ethernet.
    Benut uw thuisnetwerk optimaal en ga voor maximale snelheid!


    Router ›
    De verschillende soorten WiFi

    Er zijn verschillende WiFi-standaarden, waarvan de nieuwste Wireless N en Wireless AC zijn. Apparaten met Wireless N halen meestal een maximale snelheid van 450 Mbit/s (37,5 MB/s) en Wireless AC 1300 Mbit/s (162,5 MB/s). Wireless AC is gemiddeld drie keer sneller dan Wireless N.

    Ga voor een upgrade en gebruik de nieuwste draadloze standaard door over te schakelen naar Wireless AC!


    Router ›
    WiFi-bereik

    Er zijn twee frequenties die voor draadloze netwerken worden gebruikt: 2,4 GHz en 5 GHz. 2,4 GHz wordt gebruikt door single-band routers, dual-band routers gebruiken zowel 2,4 GHz als 5 GHz. Tri-band routers zijn zelfs geschikt voor twee 5GHz-frequenties. De kleinere 2,4 GHz-frequentie wordt vaak verstoord en overbelast door signalen van andere apparaten uit de omgeving, zoals smartphones, magnetrons, gameconsoles en autoalarmen.
    De grotere 5 GHz-frequentie biedt meer ruimte, zodat er minder interferentie is, met als resultaat een stabieler en sneller signaal. Om van alle voordelen te genieten die verschillende merken te bieden hebben, moet u eerst controleren of uw draadloze netwerk een 5GHz-frequentie ondersteunt.

    Verbeter de stabiliteit en snelheid van uw draadloze netwerk!


    Router ›
  • WiFi Repeater

    Een WiFi-repeater of -versterker stuurt het huidige WiFi-signaal uit uw router verder door. Dit apparaat 'herhaalt' het bestaande signaal om uw huidige WiFi-dekking en -bereik te vergroten. Als u uw signaal wilt uitbreiden naar uw tuin of naar de andere kant van het kantoor, kunt u een WiFi-repeater overwegen.
    Routers kunnen doorgaans een WiFi-signaal tot zo'n 10-15 meter versturen. Meerdere factoren beïnvloeden de sterkte van het signaal, zoals muren, de elektriciteitsinstallatie en andere apparaten. Het signaal is meestal het sterkst op één verdieping. Als u WiFi op meerdere verdiepingen wilt gebruiken, is het soms nodig het bereik te vergroten.
    De installatie is zeer eenvoudig: plaats de repeater binnen uw huidige WiFi-bereik. Dit apparaat is een goede oplossing voor:


    • Een grotere WiFi-dekking binnen uw kantoor of huis
    • Online gamen in een kamer
    • Goede dekking in uw tuin
    • Bereik op alle verdiepingen van een gebouw

    WLAN Repeater ›

    De juiste plek voor uw WiFi-repeater kiezen
    WLAN Repeater

    De juiste plek vinden voor uw WiFi-repeater is heel belangrijk, omdat u hiermee uw toekomstige WiFi-dekking bepaalt. Het moet een plek zijn waar u nog WiFi-verbinding heeft. Plaats het apparaat niet op de plek waar u het WiFi-signaal wilt ontvangen. De repeater kan het signaal dan niet uitbreiden en u krijgt geen betere dekking. De ideale plek is daar waar uw huidige WiFi-signaal eindigt. De repeater moet een sterk signaal ontvangen om het te kunnen uitbreiden. U kunt de juiste plek eenvoudig vaststellen met uw smartphone. Schakel WiFi in en controleer op de grens van uw dekking waar u nog steeds een WiFi signaal ontvangt. Er zijn ook apps waarmee u de juiste plek kunt vinden voor uw repeater.


    WLAN Repeater ›
    De snelheid van een WiFi-repeater

    De sterkte van uw WiFi-repeater is afhankelijk van uw router en de standaard die de router gebruikt. Deze standaard wordt regelmatig vernieuwd en veranderd, maar momenteel is de hoogste standaard Wireless AC, dat meerdere apparaten tegelijkertijd ondersteunt. Als u een router hebt met meerdere frequenties en Wireless AC, kunt u het beste kiezen voor een dual-band repeater met Wireless AC. Als u een apparaat met een kabel wilt toevoegen aan uw uitgebreide signaal, kunt u een repeater met een netwerkaansluiting gebruiken. Deze repeater werkt hetzelfde als een normale WiFi-repeater en wordt ook op dezelfde manier geïnstalleerd. Het enige verschil is de extra netwerkaansluiting waarmee apparaten met een kabel kunnen profiteren van het uitgebreide netwerk.

    Profiteer optimaal van uw WiFi-netwerk!


    WLAN Repeater ›
  • Het doel van een powerline-adapter

    Wilt u een apparaat met een kabel aansluiten op uw netwerk maar hebt u geen aansluiting in de buurt? De beste oplossing is een powerline-adapter. Met een powerline-adapter hebt u toegang tot uw netwerk via elk stopcontact thuis of op kantoor, op elke verdieping en locatie. Een wirwar van snoeren door uw kantoor of gaten in de muur boren is niet meer nodig, want een powerline-adapter maakt gebruik van de elektriciteitsinstallatie om uw netwerk uit te breiden. De tweede adapter biedt de mogelijkheid om een apparaat met een kabel op uw netwerk aan te sluiten. Als u verschillende apparaten wilt aansluiten, kunt u een adapter kiezen met meerdere aansluitingen en een stopcontact.


    Powerline Adapter ›
    Groter WiFi-bereik
    Powerline Adapter

    Zijn er plekken in uw huis of op kantoor waar u liever een WiFi-signaal hebt in plaats van een uitbreiding met kabels? Dan kunt u kiezen voor een powerline-adapter die als WiFi-hotspot kan fungeren. Deze adapter is gebaseerd op hetzelfde systeem als een gewone powerline-adapter, maar de tweede adapter biedt een sterk WiFi-signaal in plaats van een kabelaansluiting.


    Powerline Adapter ›
    De snelheid van een powerline-adapter

    Er zijn verschillende snelheden, variërend van 200 tot maximaal 1200 Mbit/s. De meest voorkomende snelheid 500 Mbit/s (62,5 MB/s) is perfect voor internetten, gamen of HD-video's streamen. De afstand tussen de adapters en de kwaliteit van de elektriciteitsinstallatie is zeer belangrijk voor uw powerline-adapter. Deze oplossing is perfect als u Gigabit Ethernet gebruikt.


    Powerline Adapter ›
    Uw powerline-adapters installeren

    • Steek de eerste adapter in een stopcontact in de buurt van uw router en sluit hem op de router aan met een netwerkkabel.
    • Steek de tweede adapter in een stopcontact op de plek waar uw netwerk moet worden uitgebreid.
    • Druk op de knop om ze met elkaar te verbinden.
    • Dat is alles! U kunt nu gebruikmaken van uw netwerk.

    Een powerline-adapternetwerk functioneert al volledig met twee adapters, maar u kunt het bereik eenvoudig vergroten met meerdere adapters.


    Powerline Adapter ›
  • Netwerkswitch

    Een netwerkswitch gebruikt één netwerkaansluiting op uw router of modem in ruil voor meerdere poorten. Gewoonlijk hebben routers maximaal vier LAN-poorten, terwijl een switch er tussen de 5 en 52 heeft. Eén daarvan wordt altijd gebruikt voor verbinding met de router of modem, de andere poorten gebruikt u voor apparaten die u wilt aansluiten. U kunt altijd uw netwerk uitbreiden en meer apparaten toevoegen.

    Voeg nu al uw apparaten toe aan uw netwerk!

    Netzwerkswitches
    Netwerkswitch ›
    Twee soorten switches: beheerd en onbeheerd

    Als u kiest voor een onbeheerde switch, hoeft u alleen verbinding te maken tussen de router en de switch met een netwerkkabel. De switch is meteen klaar voor gebruik en biedt meerdere netwerkpoorten.
    De tussenoplossing voor een beheerde en onbeheerde switch is een slimme switch. Deze switch biedt soortgelijke opties en mogelijkheden als de beheerde switch, maar met beperkingen. Het aanbod is niet zo groot als dat van een beheerde oplossing.
    Met een beheerde switch kunt u alle poorten beheren en afzonderlijk van elkaar gebruiken. Alle verbindingen zijn online te beheren. Dit kan van pas komen bij een bedrijfsnetwerk, waarin meerdere gebruikers van hetzelfde netwerk gebruikmaken. Enkele mogelijkheden van beheerde switches:


    • VLAN: creëer een virtuele LAN-verbinding voor elke afdeling. Bijvoorbeeld voor de verkoop, beveiliging, enz. Poorten worden ingeschakeld voor één specifiek gebied, zodat de switch en poorten gemakkelijker te gebruiken zijn.
    • QoS: met Quality of Service kunt u taken voorrang geven door nadruk te leggen op bepaalde soorten netwerkverkeer. Bijvoorbeeld VoIP-gesprekken en streamen voorrang geven op downloads of e-mails binnenhalen.
    • LACP: verbindingsaggregatie vereist dat u meerdere netwerkkabels gebruikt voor de verbinding tussen uw router en switch. Alle kabels sturen in gelijke mate het signaal door naar de switch voor een hogere verwerkingssnelheid.

    Beheer uw verbindingen en maak optimaal gebruik van al uw netwerkapparaten!


    Netwerkswitch ›
    Stroom via ethernet

    U kunt niet alleen data maar ook stroom overdragen via uw ethernetverbinding dankzij de Power over Ethernet-technologie (PoE). Als u uw apparaat aansluit op een schakelaar met PoE, hebt u geen extra stopcontact nodig. Niet alle apparaten en switches ondersteunen echter de PoE-technologie.


    Netwerkswitch ›
  • Accessoires

    Netwerkkabels

    Zorg er altijd voor dat u andere apparaten kunt aansluiten op uw draadloze router door een lange netwerkkabel te gebruiken. Bij voorkeur een kabel die langer is dan 1,5 meter.


    WiFi Accessoires & Netwerk Kabels ›
    WiFi gebruiken buiten het bereik van uw router

    Een WiFi-repeater maakt het mogelijk om volledig van uw draadloze netwerk te genieten, zelfs in de tuin. Het apparaat breidt het originele WiFi-signaal uit naar plekken die uw router niet kan bereiken.


    WiFi Repeater ›
    Nutteloze netwerkkabels in huis kwijtraken

    Als u een apparaat wilt aansluiten op uw netwerk, maar geen extra kabel in huis wilt, is een powerline-adapter een goede keuze. Dit apparaat gebruikt uw elektriciteitsinstallatie om de internetverbinding naar een stopcontact te sturen, zodat u een apparaat met een kabel kunt aansluiten op uw netwerk.


    Powerline Adapter ›
    Meer dan één apparaat met een kabel aansluiten op uw netwerk

    Niet genoeg ethernetpoorten op uw router? Geen probleem! Voeg een netwerkswitch toe met extra ethernetpoorten voor al uw apparaten met kabel.


    Netwerkswitch ›

Klantenservice & Feedback

Klantenservice

Klik hier voor hulp bij onderwerpen zoals mijn account, bestellen en levering. Of bel naar: 077 323 80 00

Live Chat

Werkdagen 09.00 - 17.00 u.

Deel uw feedback met ons

Vertel ons hoe we het doen, we stellen uw mening zeer op prijs.